Drámai döntetlen Győrben

2001.01.28. 22:29
Óriási izgalmak között ért véget a Győr-Ljubljana női kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés. A szlovén gárda az első félidő végén már hat góllal is vezetett, ám a második félidei remek játékának köszönhetően sikerült kiegyenlítenie a Győrnek. A fordítás azonban nem sikerült, sőt 16 másodperccel a lefújás előtt sikerült megszerezni az egy pontot jelentő gólt. A másik magyar BL-csapat, a Ferencváros, kétgólos vereséget szenvedett Norvégiában.
Könnyen elhúzott a Ljubljana

Nehezen indult be a gólgyártás, mindkét csapat rengeteget hibázott a mérkőzés elején. Nagy Anikó szerezte meg az első gólt a második percben, ám ezt követően öt percet kellett várni a következő találatig. A győriek kihagytak két hetest, ami megbosszulta magát: Freser és Oder találataival fordított a Ljubjana.

Ezt követően még sikerült egyenlíteni - 10 perc elteltével 2-2 volt az állás - ám a következő percekben a szlovének akarata érvényesült. A 17. percben a három gólt szerzett Freser vezetésével már három volt a vendégek előnye, mikor időt kért Vura József. A fejmosás nem használt, közel tíz percnek kellet eltelnie ahhoz, hogy újra magyar gólt láthassunk: Kulcsár büntetőből talált be (4-7).

A felzárkózás azonban nem sikerült, sőt Mitrovics, Derepasko és Freser gólja után már hat volt a hátrány. A félidő végig ugyan nem nőtt a különbség tovább, de a rendkívül jól védekező Krim ellen továbbra is nagyon kevés gólt tudott dobni az ETO. A szünetre végül 13-7-es ljubljanai vezetéssel vonulhattak a csapatok.

Fantasztikus játékkal egyenlít a Győr

A folytatásban egy egészen új Győrt láthattunk. A mieink ötletesen játszva, jól védekezve percről percre dolgozták le hátrányukat. A szlovének csak a hatodik percben tudták megszerezni első találatukat, ám ekkor már Nagy Anikó, Kulcsár Anita, Jókai és Lovász is beköszönt, azaz két gólra feljöttek a győriek. Tíz perc elteltével már csak egy gól volt a különbség, mégis csaknem újabb tíz percet kellett várni arra, hogy újra egyenlő legyen az állás (16-16).

A vezetést azonban nem sikerült átvenni, sőt a Krim újra meglépett két góllal. A hajrá hihetetlen izgalmakat hozott. Hat perccel a vége előtt Freser a kiállítás sorsára jutott. Lovász szélről dob gólt, ám a bírók - hibásan - úgy ítéli, hogy rálépett a vonalra. Az ellentámadásból pedig Mitrovics betalált. A következő bő percben azonban Kulcsár Anita kétszer is beköszön, így újra egál (19-19).

Óriási izgalmak az utolsó percekre

Az utolsó percek még az eddigieknél is nagyobb izgalmakat hoztak. Előbb Mijatovics talál a hálóba, majd Kulcsár egyenlít újra hetesből. Az utolsó percben azonban Mijatovics újra beköszön, ám 16 másodperccel a vége előtt Nagy Anikó átlövésgóljával ismét sikerül kiegyenlíteni.

A hátralévő másodpercekben már nem tudott gólt szerezni a vendégcsapat, így a ljubljanai találkozóhoz hasonlóan a győri mérkőzésen is megosztoztak a pontokon a csapatok. A döntetlennel a szlovének továbbra is a csoport élén állnak, míg a Győr felzárkózott a második helyre.

Kikapott a Fradi

A Bajnokok Ligájában érdekelt másik csapat, a Ferencváros, Norvégiába látogatott. A Fradi jól kezdte a mérkőzést, ám a félidő végére mégis az Oslo tett szert magabiztos előnyre. A különbség megmaradt a második játékrészben is megmaradt, az egyenlítés nem sikerült. Végül két góllal, 23-21 arányban bizonyult jobbnak a Bäkkelagets a Herz-FTC-nél.

Jegyzőkönyvek
Női kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló, D-csoport:
Győri Graboplast ETO-Krim Ljubljana 21-21 (7-13)
Győr, 2500 néző. Vezette: Boriszov, Medvegyev (oroszok).
Góldobók: Kulcsár A. 8, Nagy 4, Lovász 3, Kindl, Jókai 2-2, Pigniczki, Kulcsár Gy. 1-1, illetve Freser 5, Oder, Gyerepasko 4-4, Miatovics 3, Doler, Mitrovics 2-2, Csecskova 1.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló, B-csoport:
Baekkelagets - Herz-FTC 23-21 (14-10)
Oslo, 2500 néző. Vezette: Gedvilas, Malasinkas (litvánok)