Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Agassi megvédte trónját!

2001.01.29. 19:44
André Agassi ugyan csak a hatodik kiemelt volt Melbourne-ben az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon, lehetett rá esélyesként tekinteni, már csak azért is, mert ő volt a címvédő. Az amerikai teniszező pedig nem is cáfolt rá az esélylatolgatásokra, bejutott a döntőbe, és ott felülmúlta három - 6:4, 6:2, 6:2 - ránézésre sima szettben a francia Clément-t. Ez volt a hetedik Grand Slam győzelme, és ő büszkélkedhet azzal a kivételes teljesítménnyel, hogy valamennyi nagy tornán diadalmaskodott már.
Még nincs fél éve, hogy a francia - aki nagy meglepetésre került be a döntőbe - három játszmában megverte az amerikait, ráadásképpen hazájában, Flushins Meadowsban, ott is már a viadal elején. A francia játéka talán leginkább Michael Changéhoz hasonlítható, mint a gumifalról, úgy jönnek vissza a labdák róla. Agassi még továbbment, szerinte még jobb is, mint Chang, ő ugyanis támadni is nagyszerű érzékkel tud.

André Agassi
Hetedszer lendítheti magasba a trófeát
Agassi abból a szempontból előnyben volt, hogy könnyebb ágon verekedte be magát a fináléba, és a német Prinosil például feladta ellene, mert szervezete képtelen volt elviselni a rekkenő hőséget. A Rafter elleni elődöntőben pedig az ausztrál combfájdalmakkal játszotta végig az utolsó két szettet. Clément viszont az utóbbi két meccsén: Kafelnyikov ellen több mint három, honfitársával, Grosjeannal szemben pedig több mint négy órát töltött a pályán.

Mindazonáltal az első játékban aligha lehetett látni rajta a fáradtság vagy a fásultság jeleit. Semmire hozta adogatását, hogy aztán a következő négyet egytől-egyig elveszítse. Agassi pompásan játszott ekkor, de neki is jött egy kisebb hullámvölgy még ebben a játszmában, ugyanis 4:1-nél pontot sem csinált saját adogatásában. Clément erejéből azonban csupán a szépítésre futotta, a fordításra nem, így Agassi nyerte az első játszmát(6:4).

A játék ekkori képét tekintve vajmi kevesen fogadtak volna arra, hogy ez volt a legnehezebb szett. Pedig így lett, Clément első szervái nem jöttek be, a másodikat pedig Agassi könyörtelenül fogadta, igazolta ezen a találkozón is, hogy ennek a "műfajnak" a koronázatlan királya. A szemüveges francia hiába cserélte ki fejpántját, trikóját, ez sem segített. Agassi fonákkal elképesztően jól ütött, erre nem találta az ellenszert a gallok legjobbja. Végül Graf szerelme két 6:2-es szettben adta tudtára világnak, hogy ebben az évben is kéretik őt komolyan venni, és pórul járhat az, aki lebecsüli tudását.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.