Mária
-7 °C
3 °C

Linden nagyszerű visszatérése

2001.01.30. 15:25
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján Trevor Linden volt a Montreal Canadiens-Ottawa Senators mérkőzés hőse, a négy egyes hazai diadallal végződött meccsen három pontot szerzett. A washingtoni portás Olaf Kölzig parádésan védett a Phiadelphia ellen, főleg neki köszönhették a fővárosiak a győzelmet. A nap egyetlen vendég sikerét a Chicago aratta, a Blackhawsk Vancouverben nyert hat kettőre.
Trevor Lindent ünnepelték vasárnap Montrealban. Nem véletlenül, hiszen a kanadai támadó tizenkét mérkőzés után tért vissza csapatba még szombaton, és már akkor nagyszerű teljesítményt nyújtott. a Washington elleni négy kettes győzelemmel végződött összecsapáson két gólpasszt adott, nagyban hozzájárulva a gárda győzelméhez. Az Ottawa elleni meccsen ezt a teljesítményt is sikerült felülmúlnia, három pontot gyűjtött, egy gól és két assziszt leosztásban.

A vezetést is ő szerezte meg, 14.42-nél talált be a Senators kapujába. A második húsz percben szintén egy gól esett, ezúttal is Montreal volt eredményes, a finn légiós, Koivu talált be előnyből, Linden átadásából. A befejező negyedet így megnyugtató előnnyel várhatta a Canadians, amelyet nem csak megtartania sikerült, hanem növelni is. Ezúttal Brisebois lőtt gólt, ,,természetesen" Linden volt a kiszolgáló. A vendégek Hnidy révén szépítettek 3.14 perccel a vége előtt, de ez már csak arra volt elég, hogy elrontsák, az egyébként remekül védő, Jose Theodore kapus shuoutját. A lefújás előtt még levitték a Szenátorok a kapusukat, de ez a próbálkozás már nem hozott eredményt, sőt a Montreal részéről Poulin lőtt gólt, beállítva a négy egyes végeredményt.

Olaf Kölzig
A Capitals kapujában parádézott
Washingtonban Olaf Kölzig parádéinak tapsolhatott a publikum. A német portás valósággal ,,kivédte a Flyers csatárok szemét", harmincöt lövésből harminchármat hárított, jelentős részt vállalva Capitals négy kettes győzelméhez a Phialadelphia felett. Az első harmadot gól nélkül zárták a csapatok, amely főleg a Philly támadók ügyetlenségén múlott, hiszen négy emberelőnyös lehetőséget is elpuskáztak. A következő felvonásban a hazaiak megmutatták, hogyan kell játszani létszámfölényes helyzetben. Tíz perc alatt szereztek kétgólos vezetést, Gonchar emberelőnyös találatával, valamint a cseh Bondra révén. A Repülők ötödik előnyüket végre gólra váltották, Desjardens faragott a hátrányból. A befejező játékrészben három gól esett, a hazaiak részéről Oates és Dahlen volt eredményes, míg a vendégek részéről Recchi talált be Kölzig ketrecébe.

Vancouverben meglepetésre magabiztos vendéggyőzelem született, a Sólymok hat kettőre verték a Canucks gárdáját. Amonte a chicagoiakat juttatta előnyhöz 3.46 percnél, amelyre Jovanonski válaszolt kilenc perc múlva. A Blackhawks Probert góljával 2-1-re vezetett az a nyitó harmad után. A mérkőzés a második harmadban dőlt el, amikor a vendégek két előnyt is gólra váltottak. Doze és Amonte találata után már négy egyre vezetetett a Szeles Város csapata, amellyel elérhető közelségbe került a hőn áhított a győzelem. A befejező felvonást is a vendégek nyerték kettő egyre, végeredményben pedig simán, négy góllal diadalmaskodtak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.