Linden nagyszerű visszatérése

2001.01.30. 15:25
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján Trevor Linden volt a Montreal Canadiens-Ottawa Senators mérkőzés hőse, a négy egyes hazai diadallal végződött meccsen három pontot szerzett. A washingtoni portás Olaf Kölzig parádésan védett a Phiadelphia ellen, főleg neki köszönhették a fővárosiak a győzelmet. A nap egyetlen vendég sikerét a Chicago aratta, a Blackhawsk Vancouverben nyert hat kettőre.
Trevor Lindent ünnepelték vasárnap Montrealban. Nem véletlenül, hiszen a kanadai támadó tizenkét mérkőzés után tért vissza csapatba még szombaton, és már akkor nagyszerű teljesítményt nyújtott. a Washington elleni négy kettes győzelemmel végződött összecsapáson két gólpasszt adott, nagyban hozzájárulva a gárda győzelméhez. Az Ottawa elleni meccsen ezt a teljesítményt is sikerült felülmúlnia, három pontot gyűjtött, egy gól és két assziszt leosztásban.

A vezetést is ő szerezte meg, 14.42-nél talált be a Senators kapujába. A második húsz percben szintén egy gól esett, ezúttal is Montreal volt eredményes, a finn légiós, Koivu talált be előnyből, Linden átadásából. A befejező negyedet így megnyugtató előnnyel várhatta a Canadians, amelyet nem csak megtartania sikerült, hanem növelni is. Ezúttal Brisebois lőtt gólt, ,,természetesen" Linden volt a kiszolgáló. A vendégek Hnidy révén szépítettek 3.14 perccel a vége előtt, de ez már csak arra volt elég, hogy elrontsák, az egyébként remekül védő, Jose Theodore kapus shuoutját. A lefújás előtt még levitték a Szenátorok a kapusukat, de ez a próbálkozás már nem hozott eredményt, sőt a Montreal részéről Poulin lőtt gólt, beállítva a négy egyes végeredményt.

Olaf Kölzig
A Capitals kapujában parádézott
Washingtonban Olaf Kölzig parádéinak tapsolhatott a publikum. A német portás valósággal ,,kivédte a Flyers csatárok szemét", harmincöt lövésből harminchármat hárított, jelentős részt vállalva Capitals négy kettes győzelméhez a Phialadelphia felett. Az első harmadot gól nélkül zárták a csapatok, amely főleg a Philly támadók ügyetlenségén múlott, hiszen négy emberelőnyös lehetőséget is elpuskáztak. A következő felvonásban a hazaiak megmutatták, hogyan kell játszani létszámfölényes helyzetben. Tíz perc alatt szereztek kétgólos vezetést, Gonchar emberelőnyös találatával, valamint a cseh Bondra révén. A Repülők ötödik előnyüket végre gólra váltották, Desjardens faragott a hátrányból. A befejező játékrészben három gól esett, a hazaiak részéről Oates és Dahlen volt eredményes, míg a vendégek részéről Recchi talált be Kölzig ketrecébe.

Vancouverben meglepetésre magabiztos vendéggyőzelem született, a Sólymok hat kettőre verték a Canucks gárdáját. Amonte a chicagoiakat juttatta előnyhöz 3.46 percnél, amelyre Jovanonski válaszolt kilenc perc múlva. A Blackhawks Probert góljával 2-1-re vezetett az a nyitó harmad után. A mérkőzés a második harmadban dőlt el, amikor a vendégek két előnyt is gólra váltottak. Doze és Amonte találata után már négy egyre vezetetett a Szeles Város csapata, amellyel elérhető közelségbe került a hőn áhított a győzelem. A befejező felvonást is a vendégek nyerték kettő egyre, végeredményben pedig simán, négy góllal diadalmaskodtak.