Soproni kosár-suli, olasz tanulókkal

2001.02.07. 20:54
A női kosárlabda -Euroliga H csoportjában, a GYSEV -Ringa a második, az olasz együttes a harmadik helyről várta a találkozót. Már a mérkőzés előtt nyilvánvalóvá vált, hogy ezt a helyüket a végeredménytől függetlenül megtartják a csapatok. Priolóban, az ,,odavágón" küzdelmes meccsen, öt pontos különbséggel nyert a soproni gárda az amerikai, bolgár, horvát centertrióval felálló olaszok ellen. Most viszont igazi kosárgálát láthattak a soproni szurkolók. Csapatuk hatvan pontos különbséggel verte itáliai ellenlábasát.
Itthon fejezi be a női kosárlabda -Euroliga 2. körének küzdelmeit a GYSEV -Ringa és a MiZo -PVSK is. Az már korábban bizonyossá vált, hogy a három hét múlva sorra kerülő nyolcaddöntőkben a soproniakra a német Wuppertal, míg a pécsiekre az izraeli Elitzur Ramla vár. Mindkét együttes itthon kezdi majd a nyolcaddöntőket. A mai soproni mérkőzésen a nemrég kinevezett Sterbenz László együttese megsemmisítő vereséget mért itáliai ellenfelére.

Balogh Judit
Az első feldobásnál a soproniak hozták el a labdát és az első pontokat is, ők szerezték. A hazaiak pontos védekezésből induló gyors kontrákkal kombinálva hamar 10 pontos előnyre tettek szert. A Balogh Judit vezérelte GYSEV- hölgyek továbbra is igen látványosan és főként eredményesen játszottak. Ennek köszönhetően az első negyedet 20 pontos előnnyel fejezték be 33-13.

A második negyedben igazi hárompontos parádét rendeztek Eördöghék, így öt perc elteltével, máris 30 pont volt az előny. Az olaszoknak még csak felvillanásaik sem voltak, egyszerűen nem találták a gyors soproni játék ellenszerét. Ziccereiket is elrontották, a magyar csapat pedig könyörtelenül kihasználta megingásaikat. Így ezután, a negyed után 62-24-es soproni sikert mutatott az eredményjelző.

A szünetben csak az adott izgalomra okot, hogy vajon eléri-e a Sopron a 100 pontot. A harmadik tízpercet ,,természetesen" egy triplával kezdték Sterbenz László tanítványai. Az olaszok technikai hiányosságaikat, néhol durvasággal próbálták pótolni. Ennek főként Eördögh látta kárát. Ezzel persze sokat nem értek el, hiszen a különbség tovább nőtt, 83-38.

A negyedik negyedre két kérdés maradt. Meglesz vajon az ötvenpontos különbség és eléri-e a Sopron a száz pontot. Nos az ötvenes különbségre nem kellett még öt percet sem várni, míg a századik pontot Csontos szerezte. Ekkor már főleg a fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget, de az olaszoknak így sem volt esélyük a felzárkózásra. A végén jogosan ünnepelt felállva a soproni közönség, ugyanis csapatuk meggyőzőjátékkal verte 112-52 arányban a roppant gyenge Priolo gárdáját. A csapat legeredményesebb játékosa Balogh Judit lett, 31 ponttal.

A végeredmény:
Női- Euroliga csoportmérkőzés:
GYSEV -Ringa - ISAB Energy Priolo 112-52 (33-13, 29-11, 21-14, 29-14)