Öt olimpiai bajnok a medencében

2001.02.09. 23:26
Mindhárom magyar pólócsapat is rangos nemzetközi mérkőzést játszik a hétvégén. Valamennyi csapatunk győzelmi esélyek, egyszersmind továbbjutási reményeket táplál. Rajtuk kívül kézilabda csapataink is harcba szállnak. A legnagyobb tét a győri hölgyeket nyomja, akik az életben maradásért küzdenek Valenciában.

A legnagyobb érdeklődés alighanem a szombati Ferencváros és a jugoszláv Becsej találkozót kíséri. A magyar bajnok a tavalyi BEK-győztest fogadja, amelyik a soraiban tudja Molnár Tamást, és a 99-es Európa-bajnokság hősét, Biros Pétert. A gárda edzője az a Kásás Zoltán - Kásás Tamás édesapja -, aki egykor a magyar válogatottat is irányította, valamint az olimpiai aranyérmes csapat másodedzője.

Biros Péter
A Fradi jól kezdett, Görögországban két góllal tudott nyerni az Olympiakosz ellen. A papírforma alapján a két együttesnek kell továbbjutnia a kvartettből, és ebben a pesti is döntő ütközet lesz. A Fradi két olimpiai bajnoka is ott lesz a medencében, Kósz Zoltán a kapuban próbálja igazolni kiváló képességeit, míg Székely remélhetőleg a mezőnyben jeleskedik.

A Gerendás György vezette BVSC hatalmas bravúrral, két góllal legyőzte idegenben a POSK Splitet, és itthon is ők a vasárnapi meccs esélyesei, bár a kötelező győzelmek némelykor a legnehezebbek.

A Vasas döntetlent játszott Barcelonában, és a 7-7-es eredmény feltétlenül a magyar csapat esélyeit növeli. Ha ugyanolyan kimagasló teljesítményre lesznek képesek Váriék a visszavágón, akkor nem maradhat el a továbbjutás.

A kézilabdás hölgyeknél is nagyüzem várható a hétvégén. A Ferencváros a gyengébbik valenciai gárda ellen mérkőznek itthon, számukra a csoportelsőség a tét. A győriek az erősebbik valenciai csapat ellen mérik össze erejüket, nekik csakis a győzelem lenne az elfogadható, kizárólag így van értéke a Ljubljana elleni két bravúros döntetlennek.

A székesfehérvári Cornexi a szlovák Duslo Salával a nyolcaddöntőben csap össze, várhatóan nem lesz sima a vasárnapi mérkőzés, az esélyek egyenlőek. (A többieknek a nyolc közé jutás a cél.) Alighanem még nehezebb dolga lesz a KEK-ben a Dunaferrnek, amelyik a francia élcsapat, a Besancon otthonába látogat. A Debrecen a lengyel Lubinnal csatázik, és ha nem sújtanák folyamatos sérülések a hajdúságiakat, akkor nem is lenne kérdéses az erőpróba végkimenetele. Ám ettől függetlenül joggal lehet bízni a hazaiak sikerében, és a továbbjutásukban.