Leiskolázta a Fradit a Becsej

2001.02.11. 13:57
Elmaradt a bravúr, még megszorítani sem tudta a Ferencváros vízilabda csapata a jugoszláv Becsejt. A Bajnokok Ligájának piros csoportjának rangadóján, a BL-címvédő vendégek magabiztosa 10-4-re verték a budapesti zöld-fehéreket. A Szapics és Csirics vezérelt óbecseiek már a mérkőzés elején három góllal elhúztak, amelyet a találkozó végéig megőrizek. Győzelmével a Becsej száz százalékos teljesítménnyel vezeti a csoportot, míg a Ferencváros egy győzelmet és egy vereséget gyűjtött.
Óbecsei villámrajt

Vad Lajos
a Fradi edzője elégedetlen
A vízilabdázók Bajnokok Ligájának Piros csoportjának rangadóján a Ferencváros a címvédő jugoszláv óbecsei csapatot fogadta. Az első akciót a vendégek vezették, de nem tudták gólra váltani a lehetőséget, sajnos, az ellenakcióból a hazaiaknak sem sikerült betalálni. A Becsej szerezte meg a vezetést, Aleszandar Szapics előnyből bombázott Kósz kapujába (0-1). Nem sikerült egyenlíteni, sőt újabb vendéggólokat láthattak a nézők. Előbb Alakszandar Csirics lőtt gólt (0-2), majd a légiós Biros Péter kapott tiszta helyzetben remek labdát, amit a fiatal játékos magabiztosan értékesített (0-3). Kiütéses vereség fenyegette megszeppenten kezdő Fradit, szerencsére a negyed vége előtt Nyéki Balázsnak helyén volt a szíve, és értékesített egy ziccert (1-3), így maradt némi remény a folytatásra.

Kimaradtak a hazai helyzetek

A második negyedet nagy lendülettel kezdte a Ferencváros, és sikerült is meglepnie a tempóból alaposan visszafogó óbecseieknek. Jobbnál jobb helyzetek adódtak Sostar kapuja előtt, de gólt nem sikerült betalálniuk a jugoszláv kapuba. Előb Tiba lőtt közelről a kapusba, majd Matajsz Márk forgatta be a védőket, de lövése a kapufán csattant. Egy perc múlva Nyéki rázta le a védőket, tiszta helyzetben kapta a labdát, lövését azonban Sostar fejjel hárította. Miután kimaradtak a helyzetek a vendégek kapuja előtt, törvényszerűen jött a gól a túloldalon, Nebojsa Milics távolról, nyolc méterről lőtt hatalmas gólt (1-4). Hesz Máté irigyelte meg a jugoszláv játékos produkcióját, és szintén messziről pókhálózta ki a felső sarkot (2-4). A negyed utolsó percében kettős előnyből Szapics volt eredményes, így félidőben három góllal vezettek a vendégek (2-5).

Eldőlt a mérkőzés

Székely Bulcsú
A harmadik negyed Fradi lehetőséggel indult, de ismét elmaradt a várva-várt gól. Szapics kiállítása után Nyéki ajtó-ablak ziccerben a Székely Bulcsú szerencsére létszámelőnyös helyzetből szépíteni tudott (3-5). Nagyobb sebességre kapcsolt BL-címvédő, és valósággal állva hagyta a magyar bajnokot. Egymás után háromszor is betaláltak a plávik, Kristonovics (3-6), Csirics (3-7), és Zimonics (3-8) voltak a gólszerzők. Az utolsó negyedre gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, már csak a gólkülönbség volt kérdéses.

Izgalommentes befejezés

A negyedik negyedre nem sok izgalom maradt, a csapatok is megehetősen komótos iramban játszottak. Nyéki talált be elsőként a hálóba (4-8), míg jugoszlávok részéről Uszkokovics nyitotta meg a gólok sorát, előnyből lőtt ballal hatalmas gólt Kósz feje felett a kapuba (4-9). Mindkét edző még időt kért, de a játék képe már nem változott. Egy perccel a vége előtt Biros Péter még bemutatta klasszisát, és beállította végeredményt (4-10).