Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Ismét élre állt a Blues

2001.02.17. 22:03
Mindössze öt találkozót játszottak az NHL 129. játéknapján, ám köztük szerepelt a Senators-Avalanche rangadó, melyen a konferenciák éllovasai csaptak össze.
Liga elsőként kezdte, konferencia másodikként zárta a csütörtöki napot a Colorado. A denveriek a keleti éllovas Ottawa otthonába látogattak, és meglepően sima vereséget szenvedtek. Az éllovasok csatáját egyébként tizennyolc és fél ezren tekintették meg a helyszínen, s a drukkerek javarésze elégedetten konstatálhatta, hogy a Szenátorok Shawn McEachern, Alex Jasin és Pat Lalime vezérletével leiskolázzák a Lavinát. Az orosz játékos idénybeli huszonhetedik gólja mellé egy asszisztot is kiosztott, s ugyanezt tette McEachern is, míg Lalime 25/26-tal zárt. A vendégek mentségére: az Avalanche ketrecét nem Pat Roy, hanem a svájci David Aebischer védte.

Pierre Turgeon
A Colorado zakójával megnyílt az út a St. Louisnak, hogy ismét a Liga élére állhasson. A Blues az idén meglehetősen harmatos Calgary nótáját húzta el (pedig a Lángok Valerij Bure góljával húsz perc után még vezettek), a siker legfőbb letéteményese egy fiatal cseh hátvéd. Peter Smreket februárt 9-én rendelte vissza Worcesterből a Mississippi-parti egylet, ugyanis Chris Pronger és Al McInnis sérülése miatt meglehetős űr keletkezett a gárda hátsó alakzatában. Az AHL-es egylet mezét a Zenészekére cserélő bekk két góllal hálálta meg a bizalmat, remek ajánlólevelet készítve ezzel magának a folytatáshoz. Smrek mellett Pierre Turgeon vitte vállán a társaságot, a Liga egyik legjobb előkészítője két asszisztot jegyzett. Nem lehet elfeledkezni Roman Turekről sem: a tavalyelőtti Jennings-díjas portás 25/26-tal fejezte be a meccset. Győzelmével a St. Louis átvette a vezetést a bajnokságban.

Miro Satan és Max Afinogenov egy-egy góllal és passzal, Dominik Hasek pedig húsz védéssel vette ki a részét a Buffalo Atlanta elleni sikeréből. Simán nyert a Philadelphia is a Toronto ellen, a Flyers nyerőemberének a hosszú sérülése után egyre inkább magára találó, s immáron tizenhét gólnál járó Mark Recchi bizonyult, aki két góllal és egy előkészítéssel tette emlékezetessé az estét a szurkolók számára. Recchi remeklésében elévülhetetlen érdemei vannak Keith Primeau-nak, aki két passzt jegyzett. Tovább menetelt a Boston is. A Bocsok január eleje óta megtáltosodtak - persze várható volt, hogy Mike Keenan előbb-utóbb gatyába rázza a társulatot -, idei tizenkilenc meccsükből tizenkettőt megnyertek, s pofozógép szerepüket levetkőzve már a rájátszást jelentő nyolcadik helyen tanyáznak a Keleti Főcsoportban. A Bruins legújabb áldozatának a Liga legharmatosabb csapata, az utolsó huszonkét meccséből tizenkilencet elvesztő Tampa bizonyult. A Bocsokat a karriercsúcsot jelentő öt pontot szerző Jason Allison (két gól-három assziszt) vezette rohamra, de nem kell szégyenkeznie Joe Thorntonnak sem két gólja és egy passza miatt.

A 129. játéknap eredményei
Buffalo Sabres-Atlanta Thrashers 3-1 (1-1, 1-0, 1-0) Ottawa Senators-Colorado Avalanche 4-1 (1-?, 2-0, 1-1) St. Louis Blues-Calgary Flames 4-1 (0-1, 1-0, 3-0) Philadelphia Flyers-Toronto Maple Leafs 5-2 (2-1, 3-1, 0-0) Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 3-6 (1-4, 0-2, 2-0)

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.