Nyertek a nagymenők

2001.02.19. 18:43
Négy rangos tenisztorna érkezett a döntőjéhez vasárnap. Hosszú idő után először fordult elő, hogy ezúttal nem történt meglepetés a fináléban. A férfiaknál az orosz Kafelnyikov és a brit Henman diadalmaskodott, a nőknél a francia Mauresmo és a svájci Martina Hingis lett az első.
Marseille-ben félmillió dollárért küzdöttek a férfiak, és ez a torna már az elején meglepetéssel, illetve botránnyal szolgált. A svéd Magnus Norman - az első kiemelt - ugyanis már a nyolcba sem jutott be, a fehérorosz, eddig ismeretlen Mirnyij búcsúztatta el három játszmában. Így nyílt meg az út Jevgenyij Kafelnyikov előtt, aki a múlt héten életben tartotta az orosz reményeket a Davis Kupában. Nagyszerűen mérkőzésen, 2:0-ról fordítva verte a szlovák Karol Kucserát.

Sebastien Grosjean
A döntőben Kafelnyikov bizonyult jobbnak
Kafelnyikov tartja remek formáját, és erre a legjobb bizonyíték, hogy a rendkívüli módon fejlődő svájci Roger Federert verte, úgy, hogy az első szettben még az a svájci volt a jobb, aki oroszlánrészt vállalt abban, hogy a múlt héten az amerikaiakat legyőzték a Davis Kupában.

A döntőben az orosz olimpiai bajnok a francia Grosjeant verte, aki az Austral Openen a négy közé jutott. Az első játszma a rövidítésben dőlt el(7:6), a másodikban a hazai nézők nagy bánatára Kafelnyikov sokkal jobb volt(6:2).

Koppenhágában az első kiemelt brit Tim Henman igazolta, ezen a héten nem lehet kifogni rajta. A döntőben két játszmában(6:3, 6:4) nyert a korántsem svéd nevű Vinciguerra ellen. A skandináv egyre inkább előretör a világranglistán köszönhetően az ausztráliai remeklésének, ott bejutott a legjobb tizenhatba.

Martina Hingis
Nizzában, az 565 ezer dollár összdíjazású tornán Amelie Mauresmo és Maleeva került a döntőbe, miután utóbbi Venus Williams ellen két játszmában bizonyult jobbnak az elődöntőben. A bolgár erejéből azonban ennyire futotta, simán kikapott a hazaiak jelenlegi legjobbjától(6:2, 6:0).

Dohában - 170 ezer dolláros viadalon - Martina Hingis egy másik franciával, Testuddel mérkőzött, és Martina ezúttal a döntőben végre nyert. Két nehéznek nem mondható szettben(6:3, 6:2) múlta felül ellenfelét.