Kupa-elődöntőket játszanak pólócsapataink

2001.02.23. 19:59
A hét végén a magyar csapatsportok képviselői a nemzetközi kupákban játszanak mérkőzéseket. A vízilabda LEN Kupában szombaton a Komjádi uszodában, a Vasas a döntőbe jutásért küzd a Mladost Zágrábbal, míg a BVSC vasárnap a KEK-elődöntőben a Barceloneta vendége lesz. Férfi kézilabdában szombaton a Veszprém Flensburgba látogat KEK negyedöntő mérkőzésre, míg a Pick-Szeged EHF Kupa negyeddöntő összecsapáson fogadja a spanyol Bidasoa Irun gárdáját.
Elődöntőt játszanak vízilabdacsapataink

A vízilabda nemzetközi kupák elődöntőiben két magyar csapatért izgulhatunk. Szombaton, 17 órakor a LEN Kupában a Vasas-Plaket a kontinens legjobbjai között számon tartott horvát HAVK Mladost Zágrábot fogadja. A találkozó esélyese a vendégcsapat, amely az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott, két éve pedig megnyerte az elsőszámú európai kupát. Bár ki gondolta volna, hogy a negyeddöntőben az angyalföldiek vereség nélkül búcsúztatják a Barcelonát! A horvát egyesületet erősíti az olimpiai bajnok Varga I. Zsolt is, az ő kikapcsolása döntő lehet.

A másik még versenyben lévő magyar klub a BVSC, a KEK-elődöntőben Spanyolországban vendégszerepel a ,,kisebbik" barcelonai csapat, a C.A. Barceloneta Adacco vendégeként. A gárda jó formában várja a találkozót, akár még az idegenbeli győzelem sem reménytelen a vasárnap délben kezdődő összecsapáson.

Győzelmi remények Nizzában

Székely Bulcsú
A Bajnokok Ligájában a magyar színeket képviselő Ferencváros a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszik Nizzában, szombaton 20 órakor, mivel egy esetleges győzelem alaposan megnövelné az FTC továbblépési esélyeit. A csoport első helyén az abszolút esélyes jugoszláv Becsej áll, Fradi jelenleg egy győzelmet és egy vereséget gyűjtött. A zöld-fehérek 8-6-ra nyertek Athénban, majd 10-4-re kikaptak a Komjádi uszodában az óbecseiektől. Ha sikerülne idegenben legyőzni a Nice alakulatát a továbbjutás elérhető közelségbe kerülhet. A francia vízilabda bár nem tartozik a sportág elitjébe, de nizzaiakat hiba volna lebecsülni, mivel a Becsej is csak egy góllal verte a gallokat.

Sztárcsapatokkal küzdenek kézilabdázóink

Férfi kézilabdázóink a legjobb négy közé kerülésért játszanak a hétvégén. A sorsolásnál nem pártolta a szerencse csapatainkat, bravúros teljesítmény szükséges a továbblépéshez. A KEK-ben a Fotex Veszprém együttese Németországba látogat, ahol a Bundesliga éllovasával a SG Flensburggal találkozik szombaton 19.30 órakor.. A Flensburg az európai mezőny krémjéhez tartozik, hiszen 1997-ben EHF Kupát, két évvel később pedig City Kupát hódította el, míg tavaly az EHF Kupa döntőjéig menetelt. A németek legismertebb játékosa az orosz olimpiai bajnok, irányító Lavrov és a veteránnak számító kapus, Holpert. A továbbjutás szempontjából jó előjel, hogy az első mérkőzést idegenben játssza a Veszprém, így egy minimális vereséggel is elégedettek lehetünk.

A Pick-Szeged alakulata sem kapott sokkal kisebb vetélytársat az EHF Kupa negyedöntőjében, a Bidasoa Irun szintén a kontinens élmezőnyébe tarozik. Igaz, legutóbbi sikerét hat éve érte el, amikor BEK-et nyert, azóta azonban némiképp meg fakult a világverő gárda fénye. Ma már nem ők a világ legjobbjai, de játékerő tekintetében még mindig félelmetes a Bidasoa. Két légiós érdemel megkülönböztetett figyelmet, a néhány hete világbajnoki aranyérmet szerző francia válogatott tagja, Cazal, valamint a vb-bronzérmes jugoszláv Bojinovics. A találkozóra Szegeden kerül sor szombaton 16.30 órakor, a házigazdáknak legalább négy-öt gólos előnyt kellene szerezniük a várhatóan forró hangulatú visszavágóra.