Soványka szegedi előny az EHF -kupában

2001.02.24. 19:04
Az EHF -kupában, a legjobb négy közé jutásért csapott össze Szegeden a magyar bajnokság harmadik helyezettje a Szeged és a spanyol pontvadászat nyolcadik helyén álló Bidasoa. Az első félidő után négy góllal vezetett a hazai gárda, amit a későbbiekben még kettővel növeltek. Sajnos a végére a hazaiak kifogytak az ötletekből és talán el is fáradtak. Így a vendégek egygólos hátrányból kezdhetik a jövő heti visszavágót, a vérszomjas baszk közönség előtt.
Dragan Djukics, a Pick edzője mérkőzés előtti nyilatkozatában óva intett mindenkit attól, nehogy megtévesszen valakit a Bidasoa bajnoki helyezése. Ennek tükrében sokkal nagyobb súlyt fektetnek a nemzetközi kupaszereplésre. A hazaiak, a nyáron Spanyolországba szerződött Nagy László, illetve Bartók Csaba révén szereztek információkat a spanyolokról. A mérkőzésre a jegyek már hetekkel ezelőtt elfogytak, így a csarnokban parázs hangulat fogadta a csapatokat.

Perger Zsolt
A Szeged kezdte a játékot és Doros révén, a vezetést is megszerezték. Majd egy percen belül kettőre növelték az előnyt a hazaiak. Sajnos a spanyolok igazolták hírnevüket és nemsokára már náluk volt a kétgólos előny. Ezt a félidő közepéig tartották is, ám ekkor a magyar csapat megrázta magát és Németh révén fordítani tudott. Az egykori BEK és KEK- győztes hispánok azonban nem engedték Bajuszékat jelentős előnyre szert tenni. A kétszeres francia világbajnokkal, Cazal-lal felálló Bidasoa ellen jól védekezett a Szeged, a védőfaluk néha már a kilences vonalon sorakozott, míg a kapuban Perger védett parádésan.

Nem úgy az ellen. Néhol már durvaságba csapott át a vendégek keménysége. A legeredményesebb magyar játékos, Bajusz ellen elkövetett szabályos kick -bokszütést bemutató Echegurut végleg kiállították a dán játékvezetők. Ezzel sem tudták megtörni a hazai csapat lendületét. A félidő közepétől állandósult a háromgólos szegedi előny., ait a lefújás előtt még eggyel megtoldottak. 15-11.

Bajusz Sándor
A második játékrész egy már-már szokványosnak mondható fantasztikus Perger védéssel indult. Az ellentámadás után a meccs eddigi legnagyobb -ötgólos- előnyére tettek szert a Pick játékosai. Sajnos a félidő közepére ez az előny visszaapadt a ,,szokásos" háromgólosra. A játék ezen szakaszában a spanyol kapus is bravúrok sorozatát mutatta be. Sajnos a magyar hálóőr, Perger lába görcsöt kapott és ez a kényszerű csere megzavarta a hazaiakat, volt hogy csak egy góllal vezetett a Szeged.

Ez a kis megingás elégnek bizonyult, hogy a világsztárok sorát felvonultató vendégek felzárkózzanak és a mérkőzés végére egy gól maradt a szegedi előny. Ez a visszavágóra igen kevésnek bizonyulhat, mert az előző fordulóban is nyolcgólos(!) hátrányból tudtak továbblépni. A meccs legeredményesebb játékosa címen Bajusz és a spanyol Vico osztozott, egyaránt nyolc-nyolc góllal.