Igazi 'kosárháborút' nyert a GYSEV

2001.02.27. 21:29
Női kosárlabda Euroliga mérkőzésen fogadta a GYSEV -Sopron csapata a német Wuppertal gárdáját. A soproniak nem tisztelték a vendégeket és 14 pontos vereséggel küldték haza a néhol kifejezetten durván játszó ellent. Ezzel nagy lépést tettek a két győzelemig tartó továbbjutás és a legjobb nyolc közé kerülés felé.
A németek szerezték az első kosarat az első negyedben, és ez volt az utolsó örömük ebben a tízpercben. A hazaiak lendületét az sem törte meg, hogy a negyedik percben elromlott az időmérő és a szerelők voltak percekig az urak a pályán. Utána viszont az történt amit a soproni hölgyek akartak. Baloghék határozott védekezéssel és viszonylag ponterősen játszva, az első tízperc után 11 pontos előnyre tettek szert.

Balogh Judit
A második játékrészben tovább növelte előnyét a hazai gárda. Védekezésük továbbra is szinte hibátlan volt, amit mi sem bizonyít jobban mint a tény, hogy ebben a tízpercben összesen 17 pontot tudott dobni a Wuppertal. Eördöghék viszont öttel többet, így összesítésben, a félidőben, már 48-32 volt az előnyük. Magas színvonalú, nagy iramú mérkőzésen sokkal jobban és határozottabban játszik a magyar együttes.

Nem tudni Sterbenz László mit mondott tanítványainak a szünetben, de pillanatok alatt húszpontosra nőtt a soproni előny. A németek a technikai hiányosságaikat sokszor durvasággal ellensúlyozták és sajnos a játékvezetők, ezt többször hagyták is nekik. Erre a játékmodorra nem volt ellenszere a hazaiaknak, így a negyed közepére már csak tízpontos volt a hazai előny. Ekkor egy újabb Sterbenz időkérés és a negyed végére helyre állt a rend. Újra húsz ponttal vezetett a Sopron.

A németek az utolsó negyedben, minden mindegy alapon, megpróbálkoztak az egészpályás letámadással. Az utolsó percekben egyfajta adok-kapok alakult ki, amelyben mind a két gárda elég sokat hibázott. Ebben a játékrészben Balogh Judit fejsérülése (megharapták!) miatt, már nem is lépett pályára, de a csapat így is -fiatalokkal tűzdelve- 14 ponttal jobbnak bizonyult a Wuppertalnál.

És ez a lényeg. Nem a pontarány, hanem a győzelem. Hiszen mindegy milyen arányban, de győzni kell kétszer. Egy már megvan...