Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Igazi 'kosárháborút' nyert a GYSEV

2001.02.27. 21:29
Női kosárlabda Euroliga mérkőzésen fogadta a GYSEV -Sopron csapata a német Wuppertal gárdáját. A soproniak nem tisztelték a vendégeket és 14 pontos vereséggel küldték haza a néhol kifejezetten durván játszó ellent. Ezzel nagy lépést tettek a két győzelemig tartó továbbjutás és a legjobb nyolc közé kerülés felé.
A németek szerezték az első kosarat az első negyedben, és ez volt az utolsó örömük ebben a tízpercben. A hazaiak lendületét az sem törte meg, hogy a negyedik percben elromlott az időmérő és a szerelők voltak percekig az urak a pályán. Utána viszont az történt amit a soproni hölgyek akartak. Baloghék határozott védekezéssel és viszonylag ponterősen játszva, az első tízperc után 11 pontos előnyre tettek szert.

Balogh Judit
A második játékrészben tovább növelte előnyét a hazai gárda. Védekezésük továbbra is szinte hibátlan volt, amit mi sem bizonyít jobban mint a tény, hogy ebben a tízpercben összesen 17 pontot tudott dobni a Wuppertal. Eördöghék viszont öttel többet, így összesítésben, a félidőben, már 48-32 volt az előnyük. Magas színvonalú, nagy iramú mérkőzésen sokkal jobban és határozottabban játszik a magyar együttes.

Nem tudni Sterbenz László mit mondott tanítványainak a szünetben, de pillanatok alatt húszpontosra nőtt a soproni előny. A németek a technikai hiányosságaikat sokszor durvasággal ellensúlyozták és sajnos a játékvezetők, ezt többször hagyták is nekik. Erre a játékmodorra nem volt ellenszere a hazaiaknak, így a negyed közepére már csak tízpontos volt a hazai előny. Ekkor egy újabb Sterbenz időkérés és a negyed végére helyre állt a rend. Újra húsz ponttal vezetett a Sopron.

A németek az utolsó negyedben, minden mindegy alapon, megpróbálkoztak az egészpályás letámadással. Az utolsó percekben egyfajta adok-kapok alakult ki, amelyben mind a két gárda elég sokat hibázott. Ebben a játékrészben Balogh Judit fejsérülése (megharapták!) miatt, már nem is lépett pályára, de a csapat így is -fiatalokkal tűzdelve- 14 ponttal jobbnak bizonyult a Wuppertalnál.

És ez a lényeg. Nem a pontarány, hanem a győzelem. Hiszen mindegy milyen arányban, de győzni kell kétszer. Egy már megvan...

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.