Idegenben hengerelt a Buffalo

2001.02.28. 15:04
Hét mérkőzést játszottak az NHL 141. játéknapján, melynek legnagyobb meglepetését a Buffalo okozta: a Szablyák Ottawában nyomták le a meglehetősen acélos Senators-t.
Dominik "Dominator" Hasek
A kanadai főváros népe elszokott már az ilyesfajta zakóktól, ám a Dominik Hasek vezette Szablyák védelmét csak egyszer tudták feltörni. A Dominátor 29/30-cal zárt, elöl pedig Jean-Pierre Dumont vitte a prímet két góljával, ám nem lehet panasz az egy-egy találatig és asszisztig jutó Erik Rasmussenre és Vlagyimir Csiplakovra, valamint a két passzt jegyző Doug Gilmourra sem. Hazai jégen csúszott el egy másik keleti nagyvad is, a Washingtont a Chicago okította. A Feketesólymokat Steve Sullivan duplája (a csatár már 31 gólnál tart) és Eric Daze találata repítette, a Capitalsban Dmitrij Hrisztics és Adam Oates villogott egy-egy passzal és góllal. Óriási meglepetésre győzött a Montreal a Flyers otthonában, az idén harmatgyenge Canadiens Oleg Petrovnak (egy-egy gól és passz) és Jose theodore-nak (29/31) köszönheti a sikert.

Remek első harmadot láthatott a bostoni publikum, mely annak is örülhetett, hogy a Bocsok jöttek ki győztesen a hatgólos adok-kapokból. A hátralévő időben a Bruins még meg is fejelte a különbséget, így simán verte a Phoenixet. A Bostonban Dixon Ward és Cameron Mann egy gólig és két asszisztig, Jason Allison és Jo Thonnton egy-egy találatig és passzig, míg Szergej Szamszonov két előkészítésig jutott, a Prérikutyák közül Landon Wilson két góljával, Travis Green és Keith Tkachuk két passzával emelkedett az átlag fölé. Nem mondhatta el ezt magáról Robert Esche, akit az első húsz perc után Sean Burke váltott a vendégkapuban - kicsit későn.

Turner Stevenson két góllal vette ki a részét a Devils győzelméből az Islanders ellen, míg Pat Elias, John Madden és Jay Pandolfo egységesen két passzt jegyzett. Hosszabbítás után sem változott az eredmény Atlantában, ahol Steve Staios egyenlítette ki a Carolinás Jeff O'Neill idénybeli 31. találatát. A derbi egyébként jóval inkább a kapusokról szólt, a Thrashersben Norm Maracle 28/29-cel, a Hurricanesban Arturs Irbe 43/44-gyel zárt. Ziggy Palffynak köszönheti újabb idegenbeli győzelmét a Kings, a kaliforniaiak szlovák jobbszélsője emberhátrányból lőtte csapata győztes gólját Nashvilleben.

A 141. játéknap eredményei
New York Islanders-New Jersey Devils 1-4 (0-0, 1-2, 0-2)
Atlanta Thrashers-Carolina Hurricanes 1-1 h. u. (0-0, 0-1, 1-0, 0-0)
Nashville Predators-Los Angeles Kings 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
Boston Bruins-Phoenix Coyotes 7-4 (4-2, 2-1, 1-1)
Ottawa Senators-Buffalo Sabres 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)
Philadelphia Flyers-Montreal Canadiens 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)
Washington Capitals-Chicago Blackhawks 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)