Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Raúl-Rivaldo 2-2

2001.03.03. 23:32
Óriási várakozás előzte meg a spanyol örökrangadót, a Real-Barca összecsapást. A mérkőzés előtt már csak a feketepiacon lehetett - meglehetősen borsos áron - jegyhez jutni, ám akik bejutottak semmiképpen sem bánták meg a kiadott pénzt. A kilencven perc világszínvonalú focit hozott, a két csapatban felsorakozó sztárok bebizonyították, hogy a sportág elitjébe tartoznak.
Bő öt percet kellett várni az első nagyobb helyzetre. Overmars adott be a bal oldalról Kluivertnek, a holland támadó kapura fejelt, de nem célzott elég pontosan. Alig egy percre rá a túloldalon adódott helyzet, sőt a madridiak a vezetést is megszerezték. Roberto Carlos szánta el magát lövésre mintegy harminc méterről, a kísérlet azonban meglehetősen gyengére sikerült. A labda még a kapuig sem jutott el, ám az érkező Raúl lecsapott rá, s hét méterről a hálóba pöccintett (1-0). A továbbiakban a Real irányította a mérkőzést, de a Barca is bármelyik pillanatban képes volt helyzetet kialakítani. A 22. minutumban Figo száguldott a jobb oldalon, majd egy csel után - már a 16-oson belül - McManaman elé tálalt, aki közelről kapura tette a labdát, ám a játékszer néhány centivel a léc mellett hagyta el a pályát.

Az első félidő utolsó tíz percében még nagyobb sebességre kapcsoltak a csapatok. A 36. percben Luis Enrique passzolt Rivaldónak, aki a lesre mozduló védők között kiugrott, elvitte a labdát Casillas mellett, s az üres hálóba gurított (1-1). Az egyenlítést követően azonnal válaszolt a fővárosi gárda. McManaman kapott egy labdát, melyet a kapu felé továbbított, a hálóőr azonban megakadályozta a gólszerzést. A játékszer továbbgurult, s az ismét jó helyen lévő Raúlnak csak bele kellett érnie, hogy az beguruljon a kapuba (2-1). A szünet előtt újra egalizálhatott volna a katalán együttes, Kluivert erős fejesét azonban Casillas óriási bravúrral szögletre mentette.

Vitatható bírói ítélet döntött

A 70. percben ismét Rivaldo volt a főszereplő. A brazil 20 méterről, laposan lőtt kapura, a labda pedig Casillas mellett a jobb alsó sarokban kötött ki (2-2). Az első félidei egyenlítéshez hasonlóan ezúttal is majdnem gólt szerzett az ellentámadásból a királyi gárda, ám ezúttal elrontották a kínálkozó helyzetet a hazaiak. A Barcelona mindent megpróbált a fordítás érdekében, s az utolsó percben már-már úgy tűnt sikerül a bravúr, begyűjtik a három pontot ősi riválisuk otthonában. Rivaldo csaknem lekopírozta második gólját, ugyanakkora távolságról, ugyanúgy a jobb alsó sarokba lőtt.

Ekkor azonban a játékvezető lépett elő főszereplővé, a találatot ugyanis érvénytelenítette. A visszajátszás után kiderült, hogy Iván Helguera még beleért a lövésbe, tehát nem mesterhármasról, hanem öngólról volt szó. A bíró azonban kétségkívül nem ezért fújta le az akciót, hanem mert három visszafelé mozduló Barca játékos lesen állt. Az eset azonban a tétlen les kategóriájába tartozik, hiszen a játékba egyik sem avatkozott bele. A döntés kétségkívül sok vitát fog kiváltani, ám ez nem változtat azon tényen, hogy a két világsztár, Raúl és Rivaldo góljaival megosztozkodtak a pontokon a csapatok.

Botlottak a Deportivo és a Valencia

A második helyen álló Deportivo meglepetésre vereséget szenvedett Mallorcán. A hazaiak már két perccel a kezdés után vezetést szereztek, majd egy óra elteltével megdupláztál előnyüket. A Depornak csak a szépítésre futotta a 80. percben. Nem sikerült a győzelem a Valenciának sem. A dobogó harmadik fokán álló gárda 1-1-es döntetlent ért el Zaragozában.

Jegyzőkönyv
Real Madrid CF-FC Barcelona 2-2 (2-1)
Bernabeu stadion, 80 000 néző. Vezette: Losantos.
Real Madrid: Casillas - Michel Salgado, Hierro, Karanka, Roberto Carlos - Iván Helguera, Makéléle, McManaman (Munitis 76.), Figo - Raúl, Morientes (Guti 60.).
Barcelona: Reina - Frank de Boer, Reiziger, Sergi - Gabri, Cocu, Guardiola (Xavi 80.), Luis Enrique (Alfonso 69.), Overmars (Gerard 84.) - Rivaldo, Kluviert.
Gólszerzők: Raúl a 7. és 36., illetve Rivaldo a 35., és 70. percben.
Sárga lap: Makéléle a 26., Helguera az 56., Gabri az 57. percben.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!