Ördögi siker a keleti rangadón

2001.03.07. 17:01
Tíz mérkőzést bonyolítottak le az NHL 148. játéknapján, melyen East Rutherfordban bukott el a keleti listavezető Ottawa - a Szenátorok hosszabbítás után kaptak ki a Devilstől.
Shawn McEachern góljával a kanadaiak szereztek vezetést a NJ otthonában, sőt, a második játékrész elején már kettővel mentek a vendégek: a találatot ugyanazok hozták össze, mint az elsőt, Daniel Alfredsson passzát McEachern vágta Brodeur ketrecébe. Lassan eszmélni kezdett azonban a Devils, és Jason Arnott, valamint Szergej Brilin lövése után felvillant a góllámpa Pat Lalime mögött. Jöhetett a hosszabbítás, melynek huszonnyolcadik másodpercében Patrik Elias véget vetett a mérkőzésnek. Nagyon fontos meccset bukott el a Boston is, a Bocsok hazai jégen kapituláltak a Buffalóval szemben. Bár Jason Allison beütötte idei 28. gólját, a túloldalról hárman (Curtis Brown, Vlagyimir Csiplakov és Jason Woolley) is eredményesek voltak, míg Dominik Hasek (20/21) eszén ezen az estén csak Allison tudott túljárni.

A Rangers legyőzése után már a Capitals ellen is merész terveket szövögetett az Islanders, ám a fővárosiak hamar lehutötték a Liga talán legkutyább gárdáját, hiszen Peter Bondra, Jan Bulis (mind egy-egy gól és assziszt), de legfőképpen Adam Oates (egy találat, három előkészítés) vezérletével két harmad alatt kiütötték a Szigetlakókat. Idegenben nyert a Colorado is, melyben Peter Forsberg három, Chris Drury két passzig jutott az Atlanta ellenében, míg Ville Nieminen duplát vágott. Kevin Weekes (17/18) szenzációs védéseinek és az év újonca címre legnagyobb eséllyel pályázó Brad Richardsnak a hosszabbítás vége előtt 58 másodperccel lőtt góljának köszönhetően a Tampa legyőzte a Liga egyik legjobb idegenbeli mérlegével rendelkező San Josét. Kapusának, Manny Fernandeznek köszönheti a St. Loius elleni ikszet a Minnesota is, hiszen a portás harminckétszer avatkozott sikeresen játékba.

A Toronto sikerét hozta a kanadai rangadó, ugyanis a Maple Leafs Nik Antropov, Mats Sundin és Steve Thomas találataival simán lelépte a Calgaryt. Önbizalom növelő győzelmen van túl a Phoenix, mely kiütötte a Nashville-t. Pedig az arizonai publikum már azt hihette, hogy kedvencei ismét pocsék napot fogtak ki, hiszen Tom Fitzgerald góljával a Predators ment húsz perc után. Ekkor azonban beindult a Coyotes-henger: Shane Doan duplázott, Jeremy Roenick a gólja mellé két passzt is jegyzett, Joe Juneau egy-egy találatig és asszisztig jutott, Keith Tkachuk az előkészítésben jeleskedett, míg Robert Esche 24/25-ös mutatóval zárt. Brian Smolinski, Glen Murray és Lub Visnovsky egy-egy góllal és passzal vették ki részüket a Montreal legyőzéséből, így a Kings tovább reménykedhet a playoffot érő nyolcadik hely megszerzésében. Markus Näslund ugyan belőtte idei 38. találatát a Detroit ellen, a derbi végén azonban a vancouveri drukkerek lehettek szomorúak, hiszen Igor Larionov (két passz), Martin Lapointe (egy-egy gól és assziszt), valamint a két gólig jutó Steve Yzerman vezérletével a Red Wings Kanadában verte a Canucksot.

A 148. játéknap eredményei
Minnesota Wild-St. Louis Blues 3-3 h. u. (2-1, 0-0, 1-2, 0-0)
Calgary Flames-Toronto Maple Leafs 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
Phoenix Coyotes-Nashville Predators 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)
Vancouver Canucks-Detroit Red Wings 3-4 (1-1, 1-2, 1-1)
Los Angeles Kings-Montreal Canadiens 4-3 (2-0, 1-2, 1-1)
Boston Bruins-Buffalo Sabres 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)
New Jersey Devils-Ottawa Senators 3-2 h. u. (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)
New York Islanders-Washington Capitals 1-5 (0-2, 0-2, 1-1)
Tampa Bay Lightning-San Jose Sharks 2-1 h. u. (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Atlanta Threshers-Colorado Avalanche 2-4 (0-0, 1-2, 1-2)