Negyeddöntőben a GYSEV Ringa

2001.03.08. 22:46
Fantasztikus győzelmet aratott a GYSEV Ringa női kosárlabda csapata az Euroliga nyolcadddöntőjének harmadik mérkőzésén a Wuppertal csapata ellen. A hazaiak 81-58-ra nyertek a németek ellen, elsősorban Balogh Judit játszott remekül, húsz pontot dobott. A négy közé jutásért a Valenciennes Orchies gárdájával játszanak Sterbenz László tanítványai.
Sorsdöntő összecsapás

A női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjének harmadik, a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzését játszották csütörtökön Sopronban a GySEV és a Wuppertal csapatai. Az első találkozót hazai közönség előtt Balogh Juditék nyerték tizennégy ponttal, míg a második, németországi összecsapás wuppertali sikert hozott. Mivel a liga szabályai szerint a továbblépéshez két nyert mérkőzés szükséges, ezért a két gárda Sopronban ismét összemérte erejét. A házigazdák trénerének, Sterbenz Lászlónak a csapat összeállításánál az okozott fejtörést, hogy a liga legjobb hárompontos dobóját, a sérült Eördögh Editet nem tudta pályára küldeni.

Biztos vezetés

Villámrajtot vettek a soproni lányok, Vilipics és Balogh Judit kosaraival gyorsan elhúztak (8-4). A németek részéről csupán a francia légiós, Lesdema volt eredményes az első öt percben, így aligha volt váratlan, hogy Olaf Lange mester hat perc után máris időt kért (12-4). Az időkérés sem zökkentette ki a mieinket, hamarosan a lélektani tízpontos álomhatárt is elérte a Ringa (14-4). A németek a negyed második felében feljavultak, és ötpontosra csökkentették hátrányukat (18-13). Félidőben továbbjutás

A félidő második felvonásában von Saldern vérző orrsérülése okozott izgalmat, de a rövid intermezzo sem akadályozta meg a vendégek klasszisát abban, hogy büntetőből kiegyenlítsen (18-18). Balogh Bubu a lehető legjobbkor szórt be egy hárompontost, lélegzetvételnyi előnyhöz juttatva csapatát (21-18). Kovácová előbb a palánk alól, majd közép távolról szerzett duplájával ismét megnyugtató volt a soproniak vezetése (27-20). A GYSEV-hölgyek remekeltek, Vilipics és Donkó akcióval szemben tehetetlenek voltak a vendég védők (33-22). A félidő utolsó találata Seres nevéhez fűződött, amellyel maradt a több mint tízpontos különbség (35-24)

Fantasztikus Balogh Judit

A harmadik negyed első két percében Balogh Judit egy duplával és triplával nyitott (40-26), amelyre két kosárral válaszoltak a németek (40-30). A magyar kosárlabda nagyasszonya fantasztikus formában játszott, asszisztjai és kosarai élményszámba mentek (50-34). A Wuppertal hibát hibára halmozott, még a büntetődobásokkal is hadilábon álltak. Az utolsó percben Sterbenz László kért időt, amelyet jól használtak ki tanítványai, az előre megbeszélt figura végén Zirkova kosarával már húsz pont volt a mieink előnye. Két másodperccel a dudaszó előtt még Donkó is betalált, így már elérhető közelségbe került a továbbjutás. (56-34).

Nyolc között a GYSEV

Az utolsó tíz percben ,,mindössze" arra kellett ügyelnie a Sopronnak, hogy megőrizze a tetemes előnyét. Két gyors kosárral jelezték a németek, hogy ez a meccs még egyáltalán nem lefutott (56-38). Seres kosaraival visszaállt a régi rend: ismét majd húsz pont volt a különbség (64-38). Mindkét gárda nagy rohanásba kezdett, keveset törődtek a védekezéssel. (71-52). Az utolsó két percre már minden eldőlt, Sterbenz mester még a fiataloknak is játéklehetőséget adott. Horváth Zsuzsa dobta a meccs utolsó kosarát, amellyel beállította végeredményt (81-58).

Irány a Final Four!

A hazaiak gőzelme azt jelentette, hogy a GYSEV Ringa bejutott a kontinens legjobb nyolc csapata közé. Itt igazi nagyágyúval találkoznak, a pécsiek mellett szintén Euroliga-veretlen, Valenciennes Orchies vár a soproniakra.

Női kosárlabda Euroliga, nyolcaddöntő, 3. mérkőzés
GYSEV-Ringa - Gold Zack Wuppertal (német) 81-58 (18-13, 17-11, 21-10, 25-24)
Sopron, 2500 néző, V: Zachara (cseh), Poigor (osztrák)
GYSEV: Balogh 20/6, Kovacova 12, Zirkova 15, Seres 18, Vilipic 4, Donkó 2, Dénes 4, Horváth 2, Csontos 4
Wuppertal: Brondello 13/3, Lesdema 8, Harrower 11/3, Askamp 8, Kehrenberg 2, von Saldern 9/3, Kretzschman 2
Továbbjutott: GYSEV Ringa