Ambrus
-7 °C
3 °C

Farkas Ági 17 gólt dobott

2001.03.12. 16:54
Ötgólos előnnyel érkezett a Volgográd csapata a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. Ez az előny az első félidő közepére már a múlté volt, de a szünetben is még négygólos volt a zöld-fehérek előnye. A második félidőben feljöttek a vendégek egészen egy gólra, de a Farkas Ági (17 gól!) vezérelte Ferencváros az utolsó tíz percben a maga javára fordította a mérkőzést. Így a Fradi bejutott a BL legjobb négy csapata közé.
Farkas Ági
Az első három perc nem hozott gólt, ezután viszont a vendégek szerezték meg a vezetést. Erre gyorsan válaszolt Farkas Ági hetesből. A nagytestű oroszok ellen a nyolcadik percben vezetett először a Fradi. A félidő közepére pedig már az ötgólos hátrány is a múlté volt! Sugár a kapuban parádézott, a támadásokat pedig ziccerig játszották a zöld-fehérek. Nagyon fegyelmezetten és tudatosan játszottak Pádárék, igyekeztek széthúzni a magas védőfalat. Farkas Ági egymaga nyolc gólt dobott, a szurkolók pedig karneváli hangulatot varázsoltak a csarnokba. Ezután egy kis holtpont következett a csapat játékában, így az ellenfél a félidő végére feljött négy gólra. 15-11.

A második játékrész is orosz góllal indult, és jól is tartották magukat a sárga mezes vendégek. A játékrész első tíz percében nem sikerült tovább növelni az előnyt. A lövések célt tévesztettek, a helyzetek kimaradtak az oroszok viszont pontosabban lőttek, mint az első félidőben. A félidő közepéig mindössze öt gólt dobott a Fradi. Az utolsó tíz percnek úgy vágott neki a magyar bajnokság listavezetője, hogy összesítésben egy gól volt a hátránya. Farkas 13.(!) góljának köszönhetően nem sokáig. Viszont a több idegenben szerzett gólnak köszönhetően, a Fradinak már hat góllal kellett nyernie.

Az utolsó öt percben aztán azt játszotta a Fradi, amit szokott hazai pályán. Erre pedig jelenleg nincs a világon csapat, amely tudná az ellenszert. Gyors indítások, magabiztos helyzetkihasználás, határozott védekezés. A vendégek pedig a végére teljesen elkészültek az erejükkel, hála a sokmozgásos taktikának. Németh András tanítványai ugyanannyira nyerték a második félidőt, mint az elsőt. Ez pedig azt jelentette, hogy a Ferencváros jutott a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.