Kiesett a GYSEV-Ringa

2001.03.22. 21:13
Az idegenben elszenvedett hárompontos vereség után, hazai pályán is kikapott a GYSEV Ringa női kosárlabdacsapata a francia Valenciennes Orrchies gárdájától. A 68-85-ös vereség azt jelentette, hogy a soproniak elbúcsúztak az Euroliga további küzdelmektől.
Nem sok- pontosabban három pont- hiányzotta soproniaknak a bravúrhoz, hogy idegenben meglepjék a női kosárlabda Euroliga klassziscsapatát az US Valenciennes Orchiest. A 67-70-es eredmény eredmény tiszteletre méltó, de egyben nagyon bosszantó is, hiszen meg volt a lehetőség a győzelem megszerzésére. A soproniaknak mindenképpen nyerniük keltett volna a visszavágón, mert egy esetleges újabb vereség már kiesést jelenthette.

Szerény előny

Balogh Judit
Az első két perc a soproniaké volt, Vilipics és Zirkova találataival hat-nullra elhúztak a vendéglátók. A franciák két gyors akció után feljöttek egy pontra, sőt egy Kovacovatól elcsent labdával az apró termetű Alvaro iramodott meg, és máris a vendégeknél volt az előny (6-7) . Eördögh Edit beszórt két büntetőt, amellyel ismét döntetlent mutatott az eredményjelző tábla (10-10). Balogh Judit is játékba lendült, így a vendégeknek időt kellett kérniük (16-12). Az utolsó percben a Valenciennes Alvaro révén szépített, így az első negyed után még teljesen nyílt volt a találkozó (18-17).

Félidőben hazai vezetés

A második tíz percben felváltva estek a gólok, Eördögh Edit triplájával huszonöt-huszonháromra alakította eredményt. Mintha megátkozták volna a hazai játékosokat, több lehetőséget elpuskáztak, pedig ha helyzeteket értékesítették volna, akár tíz pontos előnyre szert tehettek volna. Az US Valenciennes megérezte a sárga-zöldek bizonytalanságait, és Sauret kosarával már a vendégek vezettek (25-27). Ezúttal Sterbenz László kért időt, de nem sok eredménnyel. A franciák letámadták a túl lomhán mozgó hazaiakat, és továbbra is magabiztosan tartották vezetésüket (30-35). Vilipics remek csellel játszotta magát tisztára, kosarával ismét a soproniak álltak jobban. Balogh találata zárta negyedet, amellyel megőrizték egypontos vezetésüket a házigazdák (40-39).

Elhúztak a franciák

A szünet után Balogh ,,majdnem" triplájával a ismételten a szokásos döntetlen volt a meccs állása. (42-42). A franciák azonban valódi triplákat dobtak, a hazaiak szerencsétlenségére még a támadóidő lejártát jelző dudaszóval egy időben is (50-52). A negyed befejezésére aligha emlékeznek szívesen a vasutas-szurkolók, hisz a franciák a teljesen elbizonytalanodott soproniak ellen sorozatban dobták kosaraikat. A negyedet 24-14-re nyerték a franciák, így az utolsó tíz perc előtt kilenc ponttal vezettek a vendégek (54-63).

Női Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
GYSEV-Ringa - Valenciennes Orchies (francia) 68-85 (18-17, 22-22, 14-24, 14-22)
Sopron, 2000 néző, V: Janac (szlovák), Dolinek (cseh)

GYSEV-Ringa: Zirkova 18/9, Balogh 12, Eördögh 13/3, Vilipic 9, Kovacova 9, Donkó, Seres 4, Dénes 3/3
Valenciennes: Sauret 8, Wauters 26, Fijalkowski 5, Alvaro 16/12, Sziljanova 9/9, Le Dréan 8, Mirkovic 13, Martin

Kiesett a GYSEV

Először hozta el a labdát a GYSEV, de hiába, mert az első két percben nem sikerült gólt dobni. A franciák magabiztosan játszottak, minden akciójukat pontosan fejezték be (54-73). A hazai centerek ismét betliztek, a Valenciennes remekül védekezett. Öt perccel a befejezés előtt, húszpontos vendégvezetésnél gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, ráadásként még Baloghot is le kellett cserélni, mivel begyűjtötte negyedik személyi hibáját (58-76) A Valenciennes győzelmével bejutotta az Euroliga legjobb négy csapata közé, míg GYSEV Ringa búcsúzott a sorozattól.