Miklós
-7 °C
4 °C

A csepeli kajakosok újra táboroznak

2001.03.22. 20:07
A csepeli kajakosok nemrég tértek haza az ausztriai sítáborból, de hamarosan újabb táborozás vár rájuk: február 12-én indulnak Mátraházára, hogy ott folytassák a felkészülést.
A félreértések elkerülése végett, a csepelieknek nem azért jár ez a két hét, mert éppen ennél az egyesületnél edzenek az olimpiai aranyérmes férfi kajaknégyes tagjai, vagy a kenubajnok Kolonics György. Csupán arról van szó, hogy ők nem járnak el a hagyományos tavaszi edzőtáborba, mert Dunavarsány akkor annyira zsúfolt, hogy a csepelieknek inkább megéri tíz kilométerrel feljebb, a saját vízitelepükön folytatni az edzéseket. Cserébe otthonmaradásukért, télen mehetnek edzőtáborozni, idén éppen Mátraházára, ahol a téli felkészülési munkát folytatják, vagyis futnak, úsznak és erősítenek a fiúk.

Kolonics György
Túlélték a sítábort, irány Mátraháza
Az edzőtáborok mindig nagyon hasznosak, hiszen optimális körülményeket biztosítanak a sportolóknak, véli Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki most éppen anyagi kérdésekkel, pontosabban az idei év költségvetésével van elfoglalva. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem követi figyelemmel a sportolók felkészülését, hiszen napi kapcsolatban áll az edzőkkel, ha pedig vége az irodai munkának, személyesen is figyelheti majd a versenyzők munkáját.

Természetesen nemcsak a felnőttekét, hanem a fiatalokét is, amelyre remek alkalom a február 10-én Győrben rendezendő Téli Fizikai Felmérő-verseny, ahol a különböző szakosztályok serdülőkorú kajak-kenusai vesznek részt. Az egy napos felmérés az erőnlétre, az állóképességre koncentrál, a gyerekek összemérhetik, ki a jobb futásban, húzódzkodásban, fekvőtámaszban és egyéb erősítő gyakorlatokban.

Az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalok nagyon élvezik a mozgalmas, vidám hangulatú versenyt, pedig annak apró jutalmakon, csokoládén kívül nincsen komolyabb tétje. Hacsak az nem, hogy a szövetségi kapitány szerint a felmérés remek alkalom arra, hogy kiderüljön, a fiatalok mennyit fejlődtek előző évi, illetve az őszi idénykezdéskor mutatott teljesítményükhöz képest.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!