Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Nem sikerült a visszavágás az olimpiai döntőért

2001.03.26. 23:07
Emlékezetes, izgalmas meccset vívott egymással Magyarország és Dánia Sydneyben, a női kézilabdatorna olimpiai döntőjében. A dánok hatgólos hátrányt megfordítva végül négy találattal: 31-27 -re jobbnak bizonyultak a mieinknél. A magyar csapat játékában a legrosszabbkor következett a holtpont, ezért jöhetett a fordulat. Hétfőn este Dániában alkalom nyílt a visszavágásra.
Bojana Radulovics, a mieink vezéregyénisége - hónapokkal az olimpia után - kimondta azt, amit az egész csapat gondolt: az a döntő valamennyiüket kísérteni fogja, életük végéig. Talán emiatt sem lehetett kérdéses, hogy a magyar női válogatott elfogadja a meghívást az aarhusi kézilabda csarnok avatójára. Talán így könnyebben kikophat a beidegződés a fejekből.

Jegyzőkönyv
Dánia-Magyarország 26-17 (14-9) Aarhus, 5000 néző, V: Hansson, Olsson (svéd)
Dánia: Rantala - A. Nielsen, Vestergaard 5, Hörlykke 1, D. Andersen, Jörgensen 2, Roslyng 4, cserék: Martensen (kapus), Brödsgaard 2, Kolling 1/1, Daugaard 5, G. Nielsen 3, Skol, L. Pedersen 2, P. Hansen 1
Magyarország: Pálinger - Balogh 1, Prok 1, Simics 1, Kindl 2, Pigniczki 2, Kulcsár 1, cserék: Szász (kapus), Brigovácz 4/4, Siti 1, Nagy K. 1, Nagy I. 1, Ferling 1, Pálffy 1
Hétméteresek: 3/1, illetve 4/4 Kiállítások: 4, illetve 4 perc
Még akkor is igaz ez a megállapítás, ha a válogatottunkban öten szerepeltek az olimpiai csapatból - mivel a Fradi játékosai: Kökény, Farkas, Pádár, Sugár... a Viborg elleni BEK-elődöntőre készülnek pihenőt kaptak -, ám a csapat a decemberi romániai Eb-n győztes tagokkal egészült ki, így ha gyengült is, minőségi cserékkel bővült. Másrészt rutinszerzésnek sem lehet utolsó ez a találkozó. Alighanem a dánok is így gondolták.

Egyértelműen ők kezdték jobban a mérkőzést, már az első percekben kétgólos előnyt szereztek, és a tomboló hazai közönség nagy örömére nemcsak tartani tudták, de még növelni is a félidő közepére. Mi több, igazán akkor indult meg a hazai gólgyártás, amikor megsérült Skov, a gárda egyszersmind a Viborg egyik erőssége. Az első játékrész második felében már fölényben játszottak a dánok, és ha ugyan az öt gólból időközben sikerült ledolgozni néhányat, a zárósípszókor 14-9 - oda.

A második félidő sajnos borzasztóan kezdődött a mieink számára. Több mint tíz perc elteltével mindössze két gólra futotta a megfiatalított csapat erejéből. A rutinosabb és a sokkal játszó dánok mindezt maradéktalanul kihasználták. Mocsai Lajosnak nem maradt más választása, mint az időkérés. A csapat meg is nyugodott ekkor valamelyest, ám a tetemes különbséget szívós munka árán is igen nehezen sikerült csökkenteni.

Amikor azonban feljöttek a lányok hét gólra, akkor a dánok kértek időt. Ezek után ők húztak el megint. És a végére kilenc gól különbséget(26-17) mutatott az eredményjelző tábla.

Vagyis, méretes zakó. Kérdés, hogy sikerül-e így felejteni. Bár az is az igazsághoz tarozik, hogy ennek a mérkőzésnek felkészülési jellege volt. És a kézilabdában talán még valóban van valamicske értéke ezeknek az összecsapásoknak...

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!