Erdei Zsolt súlyos balesetet szenvedett

2001.03.26. 18:14
Súlyos autóbalesetet szenvedett Erdei Zsolt, profi ökölvívónk. Tatabánya után 10 kilométerrel, egy Peugeot 405-ös kezdett el velük ,,kekeckedni". Miután nem bírt Erdeiékkel, leszorította őket az útról. Ökölvívónk elvesztette uralmát a kocsi felett, és autója a szalagkorlátot átszakítva, többször megfordulva a tengelye körül az árokban kötött ki. Olimpiai bronzérmesünk sértetlenül szállt ki a kocsiból, ám barátnőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Erdei Zsolt

- Hogy van Edit?

- Köszönöm, most már jobban. Túl van a műtéteken, szerencsére tudja mindenét mozgatni, már beszélt is. Úgy tűnik, nem marad semmilyen maradandó sérülése. Ha így javul az állapota, egy hét múlva már lehet, hogy ki is engedik.

- Mi történt valójában?

- Elhagytuk Tatabányát már vagy tíz kilométerrel, amikor egy Peugeot 405-ös miatt nagy fékezésre kényszerültem. Mentem volna tovább, de elkezdett velem kekeckedni, kötözködni. Sajnos, én is belementem, és elkezdtem neki mutogatni. Még át is szóltam: Nem vagy normális, hülye gyerek? Erre ő még jobban bepipult, és egy előzésnél majdnem egy teherautónak mentünk miatta, szerencsére elengedtem. Mikor látta, hogy ez nem jött be, egyszerűen rám rántotta a kormányt, én pedig oldalra kapva a kocsit, átszakítottam a szalagkorlátot, és az árokba zuhantunk.

Szerencsére mindketten be voltunk kötve, a légzsák is működött, ez mentette meg az életünket. A baleset után a másik autó továbbhajtott, és nem jegyeztem meg a rendszámát sem, nem gondoltam, hogy ez lesz a vége, és szükségem lenne rá, de az ilyen ember komoly büntetést érdemelne.

Nem sérültem meg, és tudom folytatni az edzéseket
- Hogy lehet, hogy te szinte sértetlenül szálltál ki, míg párod nagyon súlyos sérülést szenvedett?

- Az én szervezetem azért sokkal erősebb, jobban hozzá vagyok szokva a testemet ért ütésekhez. Többször átpördültünk az autó tengelye körül, az ő oldalán sokkal jobban összetört a kocsi is, így őt sokkal nagyobb ütések érték.

- Erdei Zsolttal kötözködött vagy csak egy sofőrrel?

- Nem hiszem, hogy velem lett volna baja. Egyszerűen meg akarta mutatni, hogy ő a ,,Jani".

- Mennyire érzed magad hibásnak a történtekért?

- Én is hibás vagyok, mert belementem ebbe a hülyeségbe, aminek majdnem tragédia lett a vége.

- Az Universumnál mit szóltak az esethez.

- Sajnálják és várnak minket vissza. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy én nem sérültem meg, és tudom folytatni az edzéseket, ha visszamentünk.