Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Erdei Zsolt súlyos balesetet szenvedett

2001.03.26. 18:14
Kapcsolódó cikkek (1)
Súlyos autóbalesetet szenvedett Erdei Zsolt, profi ökölvívónk. Tatabánya után 10 kilométerrel, egy Peugeot 405-ös kezdett el velük ,,kekeckedni". Miután nem bírt Erdeiékkel, leszorította őket az útról. Ökölvívónk elvesztette uralmát a kocsi felett, és autója a szalagkorlátot átszakítva, többször megfordulva a tengelye körül az árokban kötött ki. Olimpiai bronzérmesünk sértetlenül szállt ki a kocsiból, ám barátnőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Erdei Zsolt

- Hogy van Edit?

- Köszönöm, most már jobban. Túl van a műtéteken, szerencsére tudja mindenét mozgatni, már beszélt is. Úgy tűnik, nem marad semmilyen maradandó sérülése. Ha így javul az állapota, egy hét múlva már lehet, hogy ki is engedik.

- Mi történt valójában?

- Elhagytuk Tatabányát már vagy tíz kilométerrel, amikor egy Peugeot 405-ös miatt nagy fékezésre kényszerültem. Mentem volna tovább, de elkezdett velem kekeckedni, kötözködni. Sajnos, én is belementem, és elkezdtem neki mutogatni. Még át is szóltam: Nem vagy normális, hülye gyerek? Erre ő még jobban bepipult, és egy előzésnél majdnem egy teherautónak mentünk miatta, szerencsére elengedtem. Mikor látta, hogy ez nem jött be, egyszerűen rám rántotta a kormányt, én pedig oldalra kapva a kocsit, átszakítottam a szalagkorlátot, és az árokba zuhantunk.

Szerencsére mindketten be voltunk kötve, a légzsák is működött, ez mentette meg az életünket. A baleset után a másik autó továbbhajtott, és nem jegyeztem meg a rendszámát sem, nem gondoltam, hogy ez lesz a vége, és szükségem lenne rá, de az ilyen ember komoly büntetést érdemelne.

Nem sérültem meg, és tudom folytatni az edzéseket
- Hogy lehet, hogy te szinte sértetlenül szálltál ki, míg párod nagyon súlyos sérülést szenvedett?

- Az én szervezetem azért sokkal erősebb, jobban hozzá vagyok szokva a testemet ért ütésekhez. Többször átpördültünk az autó tengelye körül, az ő oldalán sokkal jobban összetört a kocsi is, így őt sokkal nagyobb ütések érték.

- Erdei Zsolttal kötözködött vagy csak egy sofőrrel?

- Nem hiszem, hogy velem lett volna baja. Egyszerűen meg akarta mutatni, hogy ő a ,,Jani".

- Mennyire érzed magad hibásnak a történtekért?

- Én is hibás vagyok, mert belementem ebbe a hülyeségbe, aminek majdnem tragédia lett a vége.

- Az Universumnál mit szóltak az esethez.

- Sajnálják és várnak minket vissza. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy én nem sérültem meg, és tudom folytatni az edzéseket, ha visszamentünk.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.