Audette nem kegyelmezett az Atlantának

2001.03.27. 12:36
Öt mérkôzés jutott az NHL 168. játéknapjára, melyen botlottak a playoffba jutásért küzdô csapatok. A Carolina hazai jégen bukott el a Montreal ellenében, míg a kaliforniai derbin nem bírt egymással az LA és a San Jose.
Egyik fél szempontjából sem szerencsés, gól nélküli döntetlent játszottak hétfô este az Angyalok Városában. A Kings és a Sharks hatvanöt perc alatt képtelen volt bevenni a kapukat, így csak egy-egy pont jutott a rájátszásért - egymással is - ádáz harcban álló gárdáknak. Jelen állás szerint a Királyok a kilencedikek Nyugaton, ám hátrányuk csak egy pont a Phoenix, és három a Cápák mögött. A SJ viszont végérvényesen leszakadt a Dallastól a csoportelsôségért vívott harcban, sôt most már inkább hátrafelé kell figyelniük. Az est nyertesei egyedül a kapusok voltak, a hazaiaknál Felix Potvin karrierje 17. shutotját szerezte (15/15), míg az ellen oldalán Jevgenyij Nabokov rövidke pályafutása során hatodszor úszta meg kapott gól nélkül (27/27), ebbôl ötször idén maradt szűz a kazah-orosz portás ketrece.

Donald Audette
Nem kegyelmezett volt csapatának, az Atlantának
Hiába vezetett kétszer is a Colombus Edmontonban, az Oilers Daniel Cleary (egy-egy gól és passz) és Dough Weight (két assziszt) vezérletével elôbb kétszer egyenlített, majd besöpörte a két pontot. Hasonlóképp cselekedett egy másik kanadai egylet, a Montreal is. A Le Canadiens a playoffra hajtó - és veresége ellenére a Boston elôtt két ponttal vezetô - Carolina otthonából hozta el a két pontot. Patrice Brisebois két gólig, Chad Kilger és Saku Koivu két-két passzig jutott, míg Jose Theodore 33/35-tel zárt. Változatos meccset vívott egymással az Ottawa és a Philadelphia. Kent Manderville találatával a Philly jutott vezetéshez, ám Daniel Alfredson és Karel Rachunek révén fordított a Senators. Ekkor jött Paul Ranheim és Justin Williams, és máris az amerikaiak örülhettek. Nem sokáig. Alex Jasin idénybeli 35. gólja az egyenlítést, a hosszabbítást és a találkozó utolsó gólját jelentette.

Laza négyest vágott a Buffalo a Thrashersnek, ráadásul Dominik Hasek 19/19-es mutatóval idénybeli tizedik shutoutját könyvelhette el (ezzel vezeti az idei rangsort), ám a találkozó nem emiatt, sôt még csak nem is Miroslav Satan duplája miatt maradt emlékezetes. Sokkal inkább arra a Donald Audette-re figyelt mindenki, aki március 13-án, öt perccel az átigazolási idôszak lejárta elôtt tette át székhelyét a Coca Cola városából Buffalóba. Vele nemcsak az elsô sor meghatározó tagja, hanem az Atlanta legeredményesebb játékosa, harminckét gól távozott a Thrashersbôl. Audette új telephelyén eleddig nem találta georgiai formáját, ám egykori csapata ellen már az elsô harmadban betalált, megadva ezzel a találkozó alaphangját.

A 168. játéknap eredményei
Carolina Hurricanes-Montreal Canadiens 2-4 (0-2, 1-0, 1-2)
Ottawa Senators-Philadelphia Flyers 3-3 h. u. (0-1, 2-1, 1-1, 0-0)
Atlanta Thrashers-Buffalo Sabres 0-4 (0-2, 0-2, 0-0)
Edmonton Oilers-Colombus Blue Jackets 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)
Los Angeles Kings-San Jose Sharks 0-0