Ambrus
-7 °C
3 °C

Nem jár pénz az Euroliga négyes döntőjéért

2001.03.29. 16:37
Miközben a futballban a Bajnokok Ligájában egy csoportmeccsen elért győzelem egymillió svájci frankot ér, a PVSK a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjének tagja eddig egy fillért sem kapott a nemzetközi szövetségtől. De a többi labdajátékban sem sokkal jobb a helyzet.
A PVSK női kosárlabdacsapata fantasztikus bravúrt vitt véghez, amikor bejutott a földrész legjobb négy csapatának döntőjébe. Tavaly a küszöbön bukott el a Rátgéber-társulat, akkor a francia Bourges ellen hiába nyertek idegenben, utána kétszer vereséget szenvedtek. Most sikerült a bravúr.

A futballban indult el először a Bajnokok Ligája-sorozat, idestova kilenc éve. Azóta valamennyi labdajátékban átvették a kezdeményezést, ilyen-olyan néven. Érdekes kérdés azonban, hogy miután a futballban közismerten horribilis összegek forognak kockán, a többi sportágban miként honorálják az egyesületeket.

A PVSK a nemzetközi szövetségtől eddig egy forintot sem kapott győzelmeiért
Rózsa Gábortól, a pécsiek szakosztályvezetőjétől megtudtuk, bármennyire is hihetetlenül hangzik, ők nem kaptak eddig egy forintot sem győzelmeikért a nemzetközi szövetségtől. (Csak mellékesen: eddig veretlenek) Sőt, még azt sem tudják pillanatnyilag, hogy az április 20-22-én Messinában megrendezendő döntőben osztanak-e egyáltalán szét "jutalmat". Rózsa úgy tudja, hogy a férfiak sokkal kedvezőbb helyzetben vannak, mint a nők, mert ők kapnak jutalmat. Ám azt sem lehet tudni, hogy ők mennyit.

Rózsa azt is megemlítette, hogy eddig még arra sem méltatták őket, hogy a rendezési kérelmükre választ kapjanak. A PVSK ugyanis szeretné megrendezni a jövő évi Euroliga-sorozat négyes fináléját.

Kézilabdában sem jobb a helyzet, mint kosárlabdában, itt sem jutalmazzák az élcsapatokat. Ha a végösszeget tekintjük, akkor valamennyi klubcsapat veszteséggel zárta a megmérettetést. Az egyedül versenyben lévő Fradi esetében pedig még az is előfordult, hogy a volgográdi útra a szurkolók gyűjtése után utazhattak el.

Vízilabdában tavaly már fizettek a győztesnek, a magyarokkal felálló Becsej csapata magyar pénzben négymillió forinttal lett gazdagabb, de fejenként nem érte el a 400 ezret a sikerdíj. A futball ehhez képest maga a Kánaán, hiszen az európai szövetség 4 milliárdot oszt szét a csapatok között, és még az UEFA-kupa küzdelmeiben résztvevők is 50 ezer svájci frankkal gazdagodhatnak. Ennyi ugyanis a rajtpénz. A Bajnokok Ligájában egy győzelem a csoportmeccseken több mint egymilliót ér, ugyancsak svájci frankban.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!