Késôn lendült bele a Rangers

2001.04.02. 14:02
Hét mérkôzés jutott az NHL 174. játéknapjára, melyen - a Devils legyôzése után - ismét nyert a Rangers. A Parkcsôszök kicsit késôn kezdték az év végi hajrát, hiszen a playoffnak már hetekkel ezelôtt búcsút mondhattak.
Peter Smrek
A NYR ezúttal Atlantában mutatta meg, valójában mire képes a gárda, ha összeszedi magát. Mark Messier és Peter Smrek (két-két assziszt) vezérletével a vendégek egyetlen pillanatig sem engedték kibontakozni a Thrashers-t, és bár a kólavárosiak kétszer is bevették az egyébként remekül védô (32/34) Kirk McLean ketrecét, fel sem merült bennük, hogy nyerhetnek. Az újabb gyôzelem csekély vigasz a Nagy Alma-béli szurkolók számára, akik az évek során beletörôdtek már az Islanders sikertelenségébe, de a Brian Leetchet, Petr Nedvedet, Theoren Fleuryt, Radek Dvorakot, Jan Hlavacot, Valerij Kamenszkijt, Adam Graves-t, Mike Richtert, no és Messier-t a soraiban tudó Rangerstôl jóval többet reméltek.

A Parkcsôszökkel ellentétben továbbra is reménykedhet a folytatásban a Carolina. A Hurricans ezúttal Ottawán söpört végig, megtépázva némileh a keleti listavezetô önbizalmát. Jeff O'Neill két góllal vezette a déliek attakját, ám a Szenátorok a második húsz percben egyenlítettek, s a harmadik játékrész végéig rá is ültek az eredményre. Jött a hirtelen halál, s benne az év újonca címért versenyben lévô Shane Willis, aki hetvennyolc másodperc után véget vetett a hosszabbításnak. Szintén a ráadásban dôlt el a csoportelsôk rangadója Detroitban. Az autóvárosban Steve Yzerman idénybeli harmadik hosszabbításos gólját lôtte a Washington kapujába, alig tizenegy szekundummal az extra idô kezdete után. A plusz öt perc sem volt viszont elég Cicagoban a csapatoknak a döntéshez, a Szeles Városban az edmontoniak közül Ryan Smyth és Doug Weight jeleskedett (egy-egy gól és passz fűzôdik a nevükhöz), a hazaiak részérôl pedig Eric Daze (két gól) és Steve Sullivan (két assziszt) érdemel említést.

A 174. játéknap eredményei
Detroit Red Wings-Washington Capitals 2-1 h. u. (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)
Anaheim Mighty Ducks-Vancouver canucks 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
Ottawa Senators-Carolina Hurricanes 2-3 h. u. (1-2, 1-0, 0-0, 0-1)
Atlanta Thrashers-New York Rangers 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)
Chicago Blackhawks-Edmonton Oilers 3-3 h. u. (2-0, 1-1, 0-2, 0-0)
Tampa Bay Lightning-Buffalo Sabres 2-4 (0-0, 1-1, 1-3)
Colombus Blue Jackets-St. Louis Blues 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Tampában oktatott a Buffalo, Dave Andreychuk és Alekszej Zsitnyik ellen nem volt orvossága a floridaiaknak: elôbbi egy-egy találattal és elôkészítéssel zárt, míg utóbbi még egy góllal megfejelte társa produkcióját. Ron Tugnuttnak köszönhetôen elvérzett a St. Louis Colombusban. Az évad elején Pittsburghbôl érkezett veterán kapus 29/30-cal fejezte be a meccset, csak Pierre Turgeon tudott túljárni az eszén, míg a túloldalon Roman Turek kétszer is kapitulált: Petteri Nummelin és Bruce Gardiner lökete fogott ki a cseh kapuson. Kollégája, Jean-Sebastien Giguere sem tétlenkedett Anaheimben, ahol a Kacsák Pascal Trepanier és Petr Tenkrat találataival válaszoltak a vancouveri Peter Schaefer góljára. A Canucks nehezen viseli elsô számú gólfelelôse, Markus Näslund hiányát, a nyugat-kanadaiak egyre hátrébb csúsznak a tabellán, a vesztett pontokat tekintve már csak egy egységnyi az elônyök a rájátszás szempontjából figyelendô Phoenix-Los Angeles duó elôtt.