Agassi negyedik miami sikere

2001.04.02. 14:56
André Agassi megállíthatatlan volt a miami tenisztornán is, hiszen vasárnap este erőlködés nélkül verte honfitársát, Gambillt, így az elmúlt három hétben nem talált legyőzőre. A hölgyeknél Venus Williams drámai csatában - nyolc mérkőzéslabdát hárítva - győzte le a jó formában lévő, huszonötödik születésnapját ünneplő Jennifer Capriatit.
Agassi örül, Gambill valószínűleg nem
fotó: EPA
André Agassi ismét zseniális volt, a jelzők elkoptak a teljesítményével kapcsolatosan. Az elődöntőben pedig ellenfele, az ausztrál Pat Rafter nagyon fogadkozott, hogy megpróbál visszavágni neki az Austral Openen elszenvedett vereségéért. Akkor úgy tartották a szakértők, hogy kizárólag ő lehet, aki megállíthatja Agassit. Rafter azonban combsérülést szenvedett, így Agassi simán felért a csúcsra.

Ezúttal is nagy csatát vívtak, még ha ez az első szettben mindez nem is derült ki, hiszen azt nullára nyerte Agassi. Rafter azonban magához tért, és a második rövidítésében ő bizonyult jobbnak. A harmadik szettben azonban ő sem tudott ellenállni az egykori világelsőnek (6:0, 6:7, 6:2). Agassi a döntőben - ezek után - könnyű ellenfelet kapott, hiszen az ifjú Gambill még nem képes egy bravúrra. Az eredményből (7:6, 6:1, 6:0) is kitűnik, hogy valójában egy játékos volt a pályán.

Agassi negyedszer nyerte meg ezt a tornát, amelyik erősségben - 6,12 millió dollárt osztottak szét a résztvevők között - közvetlenül a Grand Slam-viadalok után szerepel. Agassi harmincévesen igazolta, hogy képes felvenni a versenyt a fiatalokkal, és téved, aki leírja őt. Samprasszel ellentétben - aki már a harmadik fordulóban búcsút vett - neki nincsenek ingadozásai. Két hete Indian Wellsben egyébként magabiztosan verte - immáron tizenharmadszor - Samprast. Idén mindössze kétszer kapott ki - huszonkét győzelem mellett -, és a scottsdale-i első fordulóbeli vereségét leszámítva maga a megbízhatóság.

Venus Williams a torna női győztese
fotó: EPA
A hölgyeknél Venus Williams első diadalát aratta idén. Ennek a győzelemnek azért is különös jelentősége volt, mert a négy között visszavágott Martina Hingisnek, miután az Austral Openen az elődöntőben simán kikapott tőle.

Venus a fináléban az Austral Open győztesével, Jennifer Capriatival találkozott, és a döntő szettben nyolc mérkőzéslabdát hárítva végül megnyerte a tornát (4:6, 6:1, 7:6). Jennifer Capriati március 29-én ünnepelte 25. születésnapját, ám a koronát nem tudta feltenni idei kimagasló teljesítményére. Venus viszont felzárkózott Serena mellé, hiszen húga már nyert egy tornát nemrégiben.