Hingis: Takarodj ki az életemből!

2001.04.05. 12:10
Martina Hingist szokatlan környezetben láthattuk hétfőn, a teniszpálya helyett a bíróságon kellett megjelennie. Hingist évek óta zaklatja a horvát származású, de ausztrál útlevéllel rendelkező 45 éves Dubravko Rajcsevics. A férfit őrizetbe vették és szabadlábra helyezése érdekében 2 millió dollár az óvadék.
Dubravko Rajcsevics a bíróságon
fotó: EPA
A csehszlovák születésű svájci állampolgár, Martina Hingis továbbra is a világranglista első helyén áll teniszben, de mostanság nem csak a játékra kell figyelnie. Hingisnek nem elég baj az, hogy tavaly nem tudott egyetlen Grand Slam tornán diadalmaskodni, és idén is kikapott az Austral Openen, emellett a bíróságra is járnia kell.

Évek óta zaklatja ugyanis egy férfi, aki ellen már feljelentést tett, de az ezerdolláros óvadékot kifizette az ausztrál útlevéllel rendelkező, horvát származású Dubravko Rajcsevics. A 45 éves férfi azonban nem hagyta abba Hingis molesztálását, és az éppen egy évvel ezelőtti Key Biscayne-i versenyen jelenlétével teljesen megzavarta a svájci játékost.

Soha többé nem akarom látni

Hingis rendőri védelmet kért, és bírósági útra terelte az ügyet. Hétfőn meg is tartották az első tárgyalást. A világelső igen kemény szavakkal próbálta jobb belátásra téríteni rajongóját. "Takarodjon ki az életemből!" - adta tudtára "hódolójának". Soha többé nem akarom látni, és beszélni sem óhajtok vele - nyilatkozott vallomástétele után a 19 éves klasszis.

Hingis tanúskodik
fotó: EPA
Hétfőn az is kiderült, hogy a vádlottat akár négy évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik, amennyiben igazolódik bűnössége. (Az óvadék egyébként kétmillió dollár.) Rajcsevics ügyvédje viszont úgy vélekedett, hogy védence nem követett el törvénysértést, egyszerűen csak fülig szerelmes Hingisbe, ezt bizonyítja, hogy telefonon hívogatta őt, és virágcsokrokat küldözgetett neki.

Újabb ügy borzolja tehát a kedélyeket a női teniszéletben, hiszen tavaly szabadon engedték Szeles Mónika támadóját, és ez ellen az elitbe tartozó versenyzők is tiltakoztak - eredménytelenül.