Négy évet kapott Hingis zaklatója

2001.04.05. 12:10
Teljesült Martina Hingis vágya, a miami bíróság ugyanis szerdán elsőfokon négy évre elítélte zaklatóját, az ausztrál útlevéllel rendelkező horvát származású Dubravko Rajcsevicset. Hingis vallomástételekor azt kívánta, hogy takarodjon ki az életéből a férfi, a bíróság eleget tett kérésének.
Dubravko Rajcsevics elsőfokon négy évet kapott
fotó: EPA
A miami bíróság úgy ítélte meg, hogy Dubravko Rajcsevics imádata a világelső Hingis iránt büntetendő. A 45 éves férfi szerelmes leveleket, virágcsokrokat küldött szíve hölgyének, ám többször fel is hívta telefonon, és mindezt Hingis megelégelte, feljelentette.

Előbb ezerdolláros óvadékot állapítottak meg a zaklató fogva tartásakor, ám miután azt kifizette, épp egy éve a Key Biscane-i tenisztornán, felbukkant - a figyelmeztetés ellenére -, és Hingis szerint jelenléte zavarta őt. Újabb eljárás indult ellene, ekkor már 2 millió dollár volt az óvadék, amit képtelen volt kifizetni, azóta őrizetben tartják.

Ian Thorpe-pal hozták szóba legutóbb Hingist

Rajcsevics ügyvédje, Frank Adams szerint védence nem veszélyeztette Hingis életét, nem rossz szándékkal közeledett feléje. "Hingis nem viszonozta védencem érzelmeit" - ez volt a bűne, jelentette ki. Rajcsevics egyébként a tárgyaláson is olykor ámulattal - tátott szájjal - nézte Hingist.

Rajcsevics úgy vélekedett, hogy esze ágában sem volt zaklatni a teniszcsillagot, csak utána utazott.

Hingisről egyébként többen tudni vélték, hogy a svédek tehetséges teniszezőjével, Magnus Normannal él együtt, de az év eleji Austral Openen hírbe hozták az ausztrál úszófenoménnel, Ian Thorpe-pal, aki a múlt héten úszott két világcsúcsot. Akkor Hingis képviselői nem tagadták, hogy két sztár valóban tartja a kapcsolatot, beszélgetnek, sétálgatnak, de érzelmileg nem állnak egymáshoz közel.