Búcsúzott az FTC a vízilabda Bajnokok Ligájától

2001.04.08. 17:21
A Ferencváros vízilabda-csapata nem jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, miután hazai környezetben kilenc hetes vereséget szenvedtek a görög Pireusz csapatától. A mérkőzés eredményében döntő szerepet játszott a játékvezető Klarics, aki ítéleteivel rendre a hazai csapatot sújtotta.
Görög előny az első negyed után

A Ferencváros vízilabda-csapata a bajnokok Ligája Piros csoportjának utolsó fordulójában a görög Pireusz ellen játszott. A hazaiak azzal a tudattal kezdték a játékot, hogy továbblépésükhöz elég a döntetlen is. Jól indult a találkozó, Székely és Matajsz góljával kétszer is megszerezték a vezetést. A görögök remekül használták ki emberelőnyös helyzeteiket, és a negyed végére már náluk volt az előny (3-4).

Félidőben döntetlen

A második negyedben a pireusziak lőtték az első gólt, amellyel már két gól volt az előnyük. Hatalmas hajrába kezdett a Fradi, és Paján és Matajsz góljaival sikerült kiegyenlíteni (5-5).

Kiélezett küzdelem

Székely Bulcsú
A harmadik negyedben emberelőnyös helyzetből lőtt gólt a vendégcsapat, amelyre Székely átadásából Tiba válaszolt . A Szentesről érkezett Szebeni Zoltán góljával a negyed közepén már ismét a Fradinál volt az előny. Nem adták fel a görögök, a Paján ellen megítélt négyméteresből egyenlítetek. Tomakosz hagyott ki ziccert, de az ellenakció után a Ferencváros sem tudott gólt lőni, így maradt a döntetlen (7-7).

Főszerepben a játékvezető

A negyedik negyed elején a Fradi hozta el a labdát, de gólt nem sikerült lőni. A görögök szerezték meg a vezetést, amelyre nem tudtunk válaszolni. Egy perccel a vége előtt a görögök hozhatták fel a labdát, de szereltük a vendég támadókat. Az ellenakcióból Székely került helyzetbe, a vendégek csak szabálytalanul tudták szerelni, de Klarics játékvezető sípja néma maradt. Tizennégy másodperccel a vége előtt Kratochvil játékvezető kiállította a reklamáló Vad Lajost, a ferencvárosiak vezetőedzőjét, a felháborodott szurkolókat csak a biztonsági emberek tudták megfékezni. Az utolsó másodpercben Dogas bevette Kósz kapuját, ennek azonban a továbbjutás szempontjából már nem volt jelentősége (7-9).

Búcsú a BL-től

Vereségével a Ferencváros nem került be a BL-döntőbe, de szégyenkezésre semmi okuk a zöldeknek, mivel mindent megtettek a győzelmért. A négyes döntőbe ebből a csoportból a jugoszláv Becej és az Olimpiakosz Pireusz jutott. A másik ágról az olasz Posillipo Napoli és a horvát Jug Dubrovnik résztvevője a finálénak.


Bajnokok Ligája, Vörös-csoport 6., utolsó forduló:
FTC-Mirato - Olimpiakosz Pireusz (görög) 7-9 (3-4, 2-1, 2-2, 0-2)
Komjádi uszoda, 2000 néző, v: Klaric (horvát), Kratochvil (szlovák)
góldobók: Matajsz 2, Székely, Paján, Szebeni, Tiba, Boyd 1-1, illetve Chgitheodoru 4, Pszichosz 3, Platanatisz, Dogas 1-1
kiállítások: 5/2, illetve 11/6
négyméteresek: 0, illetve 2/2