Kikapott a női kézilabda-válogatottunk Oroszországtól

2001.04.13. 16:39
A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzést játszott Nagykanizsán az Európa-bajnokság bronzérmesével, az orosz válogatottal. A vendégek összeszokottabban játszottak, és 17-15-ös félidő után, 29-27-re verték a mieinket. Az oroszok legjobbja a tíz gólig jutó beállós, Bodnyeva volt. Mocsai Lajos, szövetségi kapitány több fiatal játékost is csapatba állított, akik nem vallottak szégyent. Siti Eszter öt gólt dobot, míg az élete első válogatott meccsén pályára lépő Tóth Mária négy gólt szerzett.
A magyar válogatott három felkészülési meccset játszik Oroszország legjobbjaival. A csütörtöki, pénteki és szombati találkozókon Mocsai Lajos elsősorban a fiatal játékosoknak kívánt lehetőséget adni. Ennek megfelelően bekerült a csapatba Szrnka Hortenzia, Prok Beartrix, Siti Eszter és Tóth Mária is. Az első félidőben különösen Siti remekelt, öt gólt dobott. A találkozón jól kezdtek a magyarok, három nullra majd hét négyre is vezettek.

Fordítanak a vendégek

A huszadik percben két gólt dobtak emberhátrányból a vendégek, amellyel feljöttek 11-10-re. Hat perccel a félidő lefújása előtt, a mérkőzés folyamán először a vezetést is átvették az oroszok Goncsarjova második góljával. A mieink megtorpantak, Ignacsenko találatával már háromra nőtt a piros mzesek előnye (13-16). A félidő hajrájában még szépítettünk, de a pihenőre még így is kétgólos orosz vezetéssel vonultak a csapatok (15-17).

Elhúznak a vendégek

Négy percig nem eset gól a második félidőben, majd mind a két oldalon betaláltak egyszer-egyszer a támadók. A vendégek elsősorban beálló pozíciójából voltak eredményesek. Bodnyevát nem tudtuk tartani, a második játékrész közepén már hetedik találatát jegyezte az orosz beállós. A tizenkilencedik percben Ignacsenko kijátszott helyzet után talált be Pálinger kapujába, amellyel már négygólosra nőtt a vendégvezetés.

Időkérés után szépítés

Veszélyesen nagyra nőtt a különbség, Mocsai Lajos kénytelen volt időt kérni. A rövid szünet használt a gárdának, és rövid időn belül két gólt is ledolgoztunk hátrányunkból. A góllövésben az élete első válogatott meccsén szereplő debreceni Tóth Mária jeleskedett, húsz perc alatt négyszer is eredményes volt átlövésből. A magyar csapat felzárkózása ideiglenesnek bizonyult, a huszonötödik percben ismét néggyel "mentek" az oroszok. Ezt a meccs kimagaslón legjobbjának, Bodnyevának "köszönhettük", aki összesen tíz gólt dobott. A találkozó utolsó gólja Lőwy Dóra nevéhez fűződött, amellyel 27-29-re alakította a végeredményt.

Magyarország-Oroszország 27-29 (15-17)

Nagykanizsa, 1000 néző, V: Klucsó, Lekrinszky (magyarok)
góldobók: Siti E. 5, Balogh 4, Tóth 4, Kulcsár 3/2, Lőwy 3/2, Pigniczki 2, Szrnka 2, Kirsner 2, Prok 1, Kindl 1, illetve Bodnyeva 10, Ignacsenko 4, Poltorockaja 4, Romenszkaja 3, Karajova 3, Goncsarova 2, Kozorezova 1, Muravjova 1, Iscsenko 1
hétméteresek: 4/4, illetve 3/0
kiállítások: 2, illetve 4 perc