Újabb vereség a jégkorong vb-n

2001.04.17. 22:01
Kedden második mérkőzését is elveszítette a magyar jégkorong válogatott a Grenoble-ban zajló divízió I-es - korábbi elnevezéssel B-csoportos - világbajnokságon. Kercsó Árpád szövetségi kapitány együttese ezúttal Lengyelországtól kapott ki 3-0-ra. Ám a bennmaradás reménye ettől függetlenül még él.
A lengyelek a nyolcvanas évek végén rendszerint az A és a B csoport között ingáztak, aztán hullámvölgybe kerültek, mostanság egyre kevesebb az esélyük arra, hogy az áhított élvonalba kerüljenek. Két évvel ezelőtt például épp a magyar válogatottal játszottak sorsdöntő mérkőzést a kiesést illetően. Akkor a lengyelek öt-nullra nyertek.

A mieink a hétfői dánok elleni 5-3-as fiaskó után megpróbálkoztak a javítással, jóllehet a lengyelek igen negatív a mérlegünk. 9 vereség mellett két döntetlen, és mindössze egyetlen győzelem.

Sajnos ezen a találkozón sem javult az arány. Pedig a mieink nem kezdtek rosszul, bírták az iramot, mi több, két emberelőnyös helyzetet is kiharcoltak, ám mindkettőt elhibázták. Az ellenfél viszont kihasználta a megingásainkat, és vezetést szereztek. A második harmadban tovább növelte előnyét a lengyel csapat, és már ekkor kialakult a 3-0-ás végeredmény. Ismét ütött gól nélkül kaptunk ki.

Javításra még van lehetőség, hiszen a litvánok gyengébb játékerőt képviselnek, mint a mieink - három éve a C vb-n 14-0-ra vertük őket -, ám az már mostanság világos, hogy a vb előtti optimista jóslatoknak nincs helye. Továbbra is a bennmaradás a cél, a középmezőnybe jutás távoli ábránd. A bennmaradás mellesleg történelmi tett is lenne, mert mindeddig egyszer sem sikerült megragadni a második vonalban, jóllehet már harmadszor próbálkozunk.

Jegyzőkönyv

Divízió I, A-csoport, 2. forduló (Grenoble):
Lengyelország-Magyarország 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Gólszerzők: Laszkiewicz (16.), Tkacz (24.), Szubert (33.)