Kapros már a második fordulóban

2001.04.17. 20:11
Öt magyar is a főtáblára került a budapesti Colortex nagydíjon. Közülük hárman már be is mutatkoztak, és ketten veséget szenvedtek. Örömteli azonban, hogy a magyar teniszt legígéretesebb tehetésge, Kapros Anikó nem gyarapította kiesők listáját, hanem meggyőző játékkal bejutott a második fordulóba.
Kapros tavaly megnyerte juniorok között az Austral Opnet, idén viszont a rendezők nem biztosítottak számátra szabad kártyát. "Dühében" így felnőtt veresenyeken állt rajthoz, és egyre másra érte el a siekreket. Az első száz stabil tagjait győzte le Oklahomában, ekkor keltett először feltűnést.

Pillanatnyilag a százötvenedik hely körül áll a világranglistán, és ez hatalmas ugrás, hiszenaz idényt több mint 400 hellyel hátrébb kezdte. Három héttel ezelőtt úgy vélekdett az edző-édespja, kapros Attila, hopgy az sem kizárt, hogy Pesten már az elsőszázért fog játszani.

A tavalyi győztessel is összekerülhet

Kapros kétségkívül azért játszik. Az első ellenfele az áhított cél elérése érdekében a tavalyi finálés holland Boogert volt, ám ő sem volt képes megálljt parancsolni a magyar lánynak. Két játszmában, 6:2, 6:3-ra bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Kapros ellenfele a második körben a különösebben eddig nem jegyzett francia Foretz lesz. Kapros egyébként salakon nem tartozik a legjobbak közé, az ő stílusának sokkal inkább fekszik a gyors felület, de mint igazolta, salakon feltette kezekkel lép pályára. Amennyiben a francia hölgyet is legyőzi, akkor várhatóan a tavalyi győztes olasz Garbinnal kell mérkőznie.

Kuti Kis Rita mérkőzése a harmadik szettben 6:3, 5:7, 1:1-es állásnál eső miatt félbeszakadt. Szerdán ő gyarapíthatja a magyarok számát a második fordulóban.