Palkovics-show Hollandia ellen a jégkorong vb-n

2001.04.21. 19:01
Kiütéses győzelmet aratott a magyar jégkorong-válogatott a grenoble-i divízió I. világbajnokságon. Kercsó Árpád szövetségi kapitány együttese Palkovics Krisztián csodálatos játékával szombaton Hollandiát verte nagy fölénnyel. A magyar gárda győzelmének köszönhetően szinte biztos, hogy jövőre is ebben a csoportban szerepelhet.
A csütörtökön aratott háromgólos siker a házigazda franciák ellen, nagy lökést adott a magyar jégkorong-válogatottnak. Kercsó Árpád szövetségi kapitány edzői pályafutása legnagyobb sikerének tartotta számon a győzelmet. Ugyanis a gallok tavaly még az elitben terelték a korongot. Ezek után bizakodva várhatták a mieink a szombati, hollandok elleni összecsapást.

Az első harmadban még semmi nem utalt a kiütéses győzelemre, egyformán kerültek veszélybe a kapuk. Mindössze Palkovics talált a kapuba, ezzel előnyhöz juttatva a magyar csapatot. A második harmadban aztán megmutatták a mieink, hogy ki az úr a jégen, egy negyed alatt eldöntve az összecsapást. A fehérvári sor különösen elemében volt. Ocskay és Orsó jobbnál jobb passzokkal "tömte" Palkovicsot, aki ezen a napon nem tudott hibázni. Így két harmad után, már négy gól szerepelt a neve mellett.

Az utolsó húsz percre a biztos előny birtokában kissé kiengedett a magyar együttes, így történhetett meg, hogy a Hollandok gólt lőttek. Erre válaszként 43 másodperc alatt, két gólt szerzett válogatottunk. "Természetesen" az egyiket a zseniálisan játszó Palkovics, míg a másikat Ladányi szerezte. Az utolsó percben még mindkét oldalon egyszer-egyszer rezdült a háló, így alakult ki a 8-2-es végeredmény.

Az talán nem is meglepő, hogy a mezőny legjobbjának Palkovics Krisztiánt választották, aki az MTI-nek elmondta, hogy most már biztos a bennmaradásunk a csoportban. A válogatott ezzel a célkitűzéssel utazott ki, és ezt már a záró forduló előtt teljesítette. Az utolsó fordulóban a mezőny leggyengébbnek tűnő csapatával, Litvániával játszanak.

Divízió I. 4. forduló:
Magyarország-Hollandia 8-2 (1-0, 4-0, 3-2)

gólszerzők:
Palkovics (9., 29., 30., 40., 53.), Majoross (34.), Ladányi (54., 60.),

illetve Livingston (46.), Versteeg (60.)