Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Szegedi győzelem a Dunaferr ellen

2001.04.30. 10:28
Kapcsolódó cikkek (1)
A férfi kézilabda bajnokság rájátszásának rangadóját Szegeden játszották, ahol a harmadik helyezett Pick a második Dunaferrt fogadta. A hazaiak már félidőben négy góllal vezettek, és végül 28-25-re megnyerték a találkozót. A meccs legjobbjai a hazai csapatból a kilenc gólig jutó Buday Dániel és a remekül védő Ivanov kapus voltak. A szegedi győzelemmel a listavezető Veszprém járt a legjobban, hiszen továbbra is őrzi négypontos előnyét a bajnoki tabellán a Dunaferr és a Szeged előtt
A szegediek kissé álmosan kezdtek, amit a vendégek kihasználtak, és kettő nullás vezetésre tettek szert. Lassacskán föléledt a Szeged, nyolc perc után Buday két találatával már ők vezettek (4-2). A játék hullámzó volt, hol az egyik , hol a másik csapat jutott egygólos előnyhöz (8-9).

Buday Dániel
Pick-Szeged
A hazaiak változtattak: Perger helyére Ivanov állt be a kapuba, amely mint utólag kiderült nagyszerű edzői húzásnak bizonyult. Az új kapus remek formában védett, a dunaújvárosi támadók próbálkozásait folyamatosan hárította. Eklemovics is elkezdte a gólgyártást, két védő közül tört kapura és megszerezte csapata tizenkettedik gólját (12-9). Rosta István góljával már négyre nőtt a különbség, és úgy tűnt a Szeged már az első félidőben eldöntheti a meccset (15-11).

Tombor Csaba faragott a hátrányból, de a hajrá ismét Pické volt. Fél perccel a vége előtt Buday lőtt kapura, Zsembery hárított, a kipattanót megszerző Eklemovicsot pedig csak szabálytalanul tudták szerelni. A megítélt hetesből Buday Dániel állította be a félidő eredményét (16-12).

Mohácsi Árpád
Dunaferr
A második játékrészre egy sokkal fegyelmezettebb Dunaferr érkezett. Elsősorban védekezésben javultak fel, és a frissen beállt Hernandez is bemutatott néhány bravúrt (18-16). Hosszú percekig nem esett gól, viszont a hangulat egyre feszültebbé vált. Előbb Hernandezt küldték ki a bírók két percre, majd egy szándékos szabálytalanság után Kuzmicsovot végleg kizárták a játékból (19-16).

A kiállítások megtörték a vendégek lendületét, amit a Szeged nagyszerűen használt ki. Folyamatosan húztak el és a hajrára már hatgólos előnnyel érkeztek (23-17). A meccs utolsó perceiben már csak azzal törődtek a szegediek, hogy előnyüket megőrizzék. Ez sikerült, és találkozót végül három góllal nyerték meg (28-25). A szegedi győzelemmel a listavezető Veszprém járt a legjobban, hiszen továbbra is őrzi négypontos előnyét a bajnoki tabellán a Dunaferr és a Szeged előtt.

Pick-Szeged - Dunaferr SE 28-25 (16-12)
góldobók: Buday 9, Bajusz 7, Németh A. 5, Doros 3, Eklemovic 2, Bécsi, Rosta I. 1-1, illetve Mohácsi 8, Rosta M., Mocsai 5-5, Tombor 3, Gál 2, Kuzmicsov, Bene 1-1

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!