Szegedi győzelem a Dunaferr ellen

2001.04.30. 10:28
A férfi kézilabda bajnokság rájátszásának rangadóját Szegeden játszották, ahol a harmadik helyezett Pick a második Dunaferrt fogadta. A hazaiak már félidőben négy góllal vezettek, és végül 28-25-re megnyerték a találkozót. A meccs legjobbjai a hazai csapatból a kilenc gólig jutó Buday Dániel és a remekül védő Ivanov kapus voltak. A szegedi győzelemmel a listavezető Veszprém járt a legjobban, hiszen továbbra is őrzi négypontos előnyét a bajnoki tabellán a Dunaferr és a Szeged előtt
A szegediek kissé álmosan kezdtek, amit a vendégek kihasználtak, és kettő nullás vezetésre tettek szert. Lassacskán föléledt a Szeged, nyolc perc után Buday két találatával már ők vezettek (4-2). A játék hullámzó volt, hol az egyik , hol a másik csapat jutott egygólos előnyhöz (8-9).

Buday Dániel
Pick-Szeged
A hazaiak változtattak: Perger helyére Ivanov állt be a kapuba, amely mint utólag kiderült nagyszerű edzői húzásnak bizonyult. Az új kapus remek formában védett, a dunaújvárosi támadók próbálkozásait folyamatosan hárította. Eklemovics is elkezdte a gólgyártást, két védő közül tört kapura és megszerezte csapata tizenkettedik gólját (12-9). Rosta István góljával már négyre nőtt a különbség, és úgy tűnt a Szeged már az első félidőben eldöntheti a meccset (15-11).

Tombor Csaba faragott a hátrányból, de a hajrá ismét Pické volt. Fél perccel a vége előtt Buday lőtt kapura, Zsembery hárított, a kipattanót megszerző Eklemovicsot pedig csak szabálytalanul tudták szerelni. A megítélt hetesből Buday Dániel állította be a félidő eredményét (16-12).

Mohácsi Árpád
Dunaferr
A második játékrészre egy sokkal fegyelmezettebb Dunaferr érkezett. Elsősorban védekezésben javultak fel, és a frissen beállt Hernandez is bemutatott néhány bravúrt (18-16). Hosszú percekig nem esett gól, viszont a hangulat egyre feszültebbé vált. Előbb Hernandezt küldték ki a bírók két percre, majd egy szándékos szabálytalanság után Kuzmicsovot végleg kizárták a játékból (19-16).

A kiállítások megtörték a vendégek lendületét, amit a Szeged nagyszerűen használt ki. Folyamatosan húztak el és a hajrára már hatgólos előnnyel érkeztek (23-17). A meccs utolsó perceiben már csak azzal törődtek a szegediek, hogy előnyüket megőrizzék. Ez sikerült, és találkozót végül három góllal nyerték meg (28-25). A szegedi győzelemmel a listavezető Veszprém járt a legjobban, hiszen továbbra is őrzi négypontos előnyét a bajnoki tabellán a Dunaferr és a Szeged előtt.

Pick-Szeged - Dunaferr SE 28-25 (16-12)
góldobók: Buday 9, Bajusz 7, Németh A. 5, Doros 3, Eklemovic 2, Bécsi, Rosta I. 1-1, illetve Mohácsi 8, Rosta M., Mocsai 5-5, Tombor 3, Gál 2, Kuzmicsov, Bene 1-1