Egyenlített a Honvéd a vízilabda-bajnokság döntőjében

2001.05.03. 19:24
A Honvéd idegenben győzte le a BVSC-t tizenegy kilencre a vízilabda-bajnokság döntőjében. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, amikor a Honvéd a remekül játszó Varga II Zsolt és Tóth Imre jóvoltából ötgólos előnyre tett szert. A három győztes mérkőzésig tartó párharc állása így 1-1, a következő találkozót pénteken vívják a Kőér utcában.
Kedvező helyzetben várhatta a BVSC vízilabda-csapata a Honvéd elleni bajnoki döntő második mérkőzését. A Vasutasok az első találkozón idegenben nyertek 12-10-re a három nyert mérkőzésig tartó összecsapáson, és azzal a tudattal szállhattak vízbe, hogy ha szerdán nyernek a Szőnyi úton is, akkor elérhető közelségbe kerül a bajnoki aranyérem.

Az első negyed kiegyenlítette játékot és döntetlen eredményt hozott. A vezetést Tóth Imre jóvoltából a vendégek szerezték meg, de gyorsan jött a válasz, Madaras és Csányi jóvoltából. A negyed eredményét Varga II Zsolt állította be (2-2).

A folytatásban gyors gólválást követően egyre jobban magára talált a Honvéd. Egymást követően háromszor is bevették a gyenge napot kifogó Szécsi kapuját Varga II, Szívos és Péter révén, ráadásként mind a három találatot akcióból érték el. A negyed hátralévő részében felváltva estek a gólok, így a mérkőzés felénél kétgólos vendégvezetést mutatott az eredményjelző tábla (5-7).

A harmadik negyedben dőlt el a mérkőzés. A vendégek a nagyszerűen játszó Varga II és Tóth Imre vezetésével egyre jobban elhúztak. A Honvéd játékosai ebben a negyedben nem csak jól használták ki helyzeteiket, de szinte hibátlanul védekeztek is. A kispestiek ezt a negyedet 4-1-re nyerték, így összességében már öt góllal vezettek (6-11).

A befejező játékrészre már csak arra vigyáztak Vargáék, hogy tetemes előnyüket megőrizzék. Ezt megérezte a BVSC, és hajrát indított. Fülöp, Ibolya és Mészáros találataival ugyan felzárkóztak, de a Honvéd győzelmét már nem tudták megakadályozni, amely így 11-9-re nyert, és a három győztes meccsig tartó összecsapáson is kiegyenlített (1-1).

A harmadik mérkőzést pénteken 17.30 órakor rendezik a Kőér utcai uszodában.

BVSC-Honvéd 9-11 (2-2, 3-5, 1-4, 3-0)

Szőnyi út, 800 néző.
Honvéd-Domino: Pelle - Gombos 1, Takács, Varga II. Zs. 4, Bárány, Sugár 1, Tóth 3. Csere: Bereczki, Szívós 1, Ofner, Péter 1, Kovács O. Edző: Kovács István
BVSC-Brendon: Szécsi - Csányi 2, Madaras 2, Dabrowski, Fülöp 1, Kis G. 1, Varjas dr. 1. Csere: Németh Zs., Tromler, Szűcs, Ibolya 1, Dávid, Petik, Mészáros 1, Laczó (kapus). Edző: Gerendás György