Bárdosi Sándor kiesett a birkózó Eb-n

2001.05.11. 17:18
Három magyar versenyző is kiesett az isztambuli kötöttfogású birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. Két győzelemmel és egy vereséggel búcsúzott a csoportmérkőzésektől a hetvenhat kilósok versenyében az olimpiai ezüstérmes Bárosi Sándor. Nem sikerült a továbblépés az ötvennégy kilós Oláh Tibornak és a hatvanhárom kilós Nagy Balázsnak sem. Utóbbi a csoportdöntőn tíz hármas előny után szenvedett vereséget az izraeli Beilintől.
Az isztambuli kötöttfogású birkózó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapja magyar szempontból kellemetlen meglepetéssel zárult. A hetvenhat kilósok küzdelmeiben induló Bádosi Sándor már a csoportmérőzések után búcsúra kényszerült. Olimpiai ezüstérmesünk pedig jól kezdte a napot, délelőtt magabiztosan verte három nullra a bolgár Georgijevet. Bárdosi pontjait két pörgetésből és egy mögékerülésből szerezte. Akkor még bizakodhattunk, hiszen bolgár versenyzőt legyőzni mindig nagy fegyvertény.

Bárdosi Sándor kiesett

A délutáni programban először a fehérorosz Siskóval birkózott, és nyert három kettőre. A csoportdöntőt az eddig kevésbé ismert orosz Alekszej Misinnel vívta. Az orosz eddig ismeretlen volt a birkózók körében, de képességeiről sokat elárult, hogy az olimpiai aranyérmes Murat Kardanovot kellett pótolnia. A magyar küldöttség aggodalma jogosnak bizonyult, mivel Misin már az első felvonásban hárompontos előnyre tett szert. A folytatásban már csak arra ügyelt, hogy ellenfele ne tudjon pontot elérni. Ez sikerült, és három nullás gőzelme azt jelentette, hogy Bárdosi Sándornak befejeződött az Eb.

Oláh és nagy Balázs is búcsúzott

Nem sikerült a továbbjutás a szőnyegre lépő másik két magyar versenyzőnek, az ötvennégy kilós Oláh Tibornak és a hatvanhárom kilós Nagy Balázsnak sem. Pedig mindkét versenyzőnek megvolt az esélye a versenyben maradásra. Oláh az első találkozóján három nullás előny után szenvedett tíz négyes vereséget a fehérorosz Radkevicstől. Második mérkőzésén hiába verte tussal a finn Isokoskit, egy győzelemmel és egy vereséggel kiesett.

A hatvanhárom kilós Eb-újonc Nagy Balázs hihetetlen körülmények között esett ki. Az első összecsapáson hosszabbítás után három egyre legyőzte a görög Gikaszt, és a csoportgyőzelmért küzdhetett a világbajnoki bronzérmes izraeli Beilinnel. Nagy Balázs egy perccel a vége előtt tíz háromra vezetett, és biztosnak tűnt továbbjutása. Sajnos, a befejezés nem sikerült, Beilin megfordította a mérkőzést, és tizenegy tízre nyert.

Eredmények

54 kg. csoportmérkőzések
Oláh Tibor- Radkevics 8 fehérorosz) 4-10
- Isokoski ( finn) tusgyőzelem
63 kg. csoportmérkőzések
Nagy Balázs - Gikasz 3-1 hosszabbítás után
- Beilin ( izraeli) 10-11
76. kg. csoportmérkőzések
Bárdosi Sándor- Georgijev ( bolgár) 3-0
- Sisko ( fehérorosz) 3-2
- Misin (orosz) 0-3
Mind a három magyar versenyző kiesett.