Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Litván győzelem a budapesti öttusa világkupán

2001.05.14. 18:33
Idén sem tört meg a mieinket sújtó átok a budapesti öttusa Westel-világkupán. Balogh Gábor '96-os győzelme után ugyanis képtelen magyar versenyző a győztesek névsorához csatlakozni. Idén is csupán egy harmadik helyezésre futotta a magyarok erejéből, mégpedig attól a Horváth Viktortól, akitől senki sem számított erre a teljesítményre. Az olimpikon Sárfalvi és Balogh csupán a vert mezőnyben végzett.
Nem indult rosszul a vasárnap reggel a mieinknek, hiszen Kállai Ákos célzott a legjobban, így értelemszerűen az első tusa után ő vezette a mezőnyt. A vívásban azonban nem összpontosított eléggé, így jócskán hátrébb csúszott. A lövészetben nem teljesített rosszul a fehérvári Horváth Viktor sem, aki eddig még igazán komoly eredménnyel nem büszkélkedhet, jóllehet a világranglistán tagja az első harmincnak.

A vívás azonban neki sem ment túl jól, nem úgy, mint Kovács Gergelynek, aki ekkor zárkózott fel az élmezőnyhöz. Úszásban, a harmadik számban aztán az orosz junior világbajnok Mojszejev leiskolázta mezőnyt. A mienk, ha nem is voltak dobogón, tartották a lépést az élmezőnnyel. A lovaglást Kállai nyerte, de ekkor már neki tetemes volt a hátránya, Horváth azonban a harmadik lett a négy tusát követő összesítésben. A futásnak tehát dobogós helyről vághatott neki, közvetlenül utána pedig Kovács futott.

A célba is így érkeztek, ám esélyük sem volt arra, hogy netán felzárkózzanak a versenyt végül megnyerő litván Zadnieprovskis mögé. A második helyen a román Papuc végzett, aki pillanatnyilag a második a világranglistán. Az olimpiai ezüstérmes Balogh csupán a tizennegyedik helyen futott be - lövészetben és vívásban szerepelt gyengén -, egy hellyel előzte meg Fülep Sándort, aki két hete első lett a világkupa-sorozatban. Sárfalvi a 9., a már említett Kállai a 18. helyen zárt.

A világkupa-verseny végeredménye:
1. Andriejus Zadnieprovskis(litván) 5612 pont
2. Nicolae Papuc (román) 5575
3. Horváth Viktor 5531
4. Kovács Gergely 5500
5. Andrej Mojszejev (orosz) 5476
6. Eric Walther (német) 5470

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.