Blanka, Bianka
9 °C
18 °C

Kezdődik minden elölről a férfi kosárdöntőben

2001.05.19. 21:49
Parázs hangulatú találkozón, ismét a hazai csapat győzelmével zárult a férfi kosárlabda bajnokság negyedik találkozója. A hazai pálya előnyét élvező Paks, az eddigi legszorosabb találkozón aratott három pontos győzelmet a Kaposvár felett. Néhol tüzes jelenetek is tarkították a találkozót, amely végül az utolsó pillanatokban dőlt el a paks javára.
I. negyed:

A vendég kaposváriak kezdtek aktívabban, a második percben már öt ponttal vezettek, ám a hazaiaknak a hatodik percben sikerült egalizálniuk az eredményt. A csata hevességére jellemző, hogy a hatodik percben már tíz személyinél jártak a csapatok. A heves kaposvári rohamok után Davis és Cziegler pontjainak köszönhetően magukra találtak a hazaiak és a vezetést is átvették. A vendégeknél néha percekig tartó "kosáriszony" jelentkezett, így a negyed végére a hazaiak hét pontos előnyre tettek szert. (23-16)

II. negyed:

A második tíz perc elején a hazaiak már kilenc ponttal is vezettek, ám a vendégek nem engedték meglépni őket, és a játékrész közepére feljöttek egy pontnyi különbségre. Igen sok szabálytalanság tarkította a találkozót és talán a nagy tét miatt, de igen rossz százalékban értékesítették a büntetőket a játékosok. Mivel az időkérések ellenére egyik csapat sem tudott többet hozzátenni a játékhoz ellenfelénél, így ez a negyed döntetlennel zárult és maradt a hétpontos különbség a Paks javára. (40-33)

III. negyed:

A szünet után a hazaiak szerezték az első pontokat, ám ezután háromperces góliszony következett. Halimics káprázatos játékának (és 12 pontjának) köszönhetően a vendégek máris a maguk javára fordították az eredményt. A mérkőzésre jellemző, hogy a csapatok pontjaiknak közel a felét büntetőből szerezték. A meccset több apróbb birkózás, dulakodás színesítette -sajnos. A negyed eleji "alvásból" végül felébredtek a paksiak, ám így is hátrányból vághattak neki a záró negyednek. (54-57)

IV. negyed:

A vendégeknél Ivkovics kissé felfokozott idegállapotban játszott, ezért többször került vitatott helyzetekbe. Újabb időkérések után a Kaposvár már nyolc ponttal is vezetett, ám a vége előtt egy perccel ez az előny már csak egy pontra szűkült. Az eddigi legjobb negyedben, a Kaposvár rendületlenül üldözte vetélytársát, de utolérni nem tudta. Az utolsó percben azonban átvehette volna a vezetést a Kaposvár, ám Madison csent el egy labdát, és három pontosra növelte a Paks előnyét. Mint kiderült, ez a győzelmet jelentette a hazaiaknak. (74-71)

Ezzel a két csapat négy győzelemig tartó párharca 2-2-re áll. Eddig mindig az otthon játszó csapatok nyerte. Ha ez így folytatódik, akkor a Kaposvár lehet nyugodtabb.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!