Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Női kosárdöntő: Folytassa Pécsen!

2001.05.20. 17:36
A női kosárlabda-bajnokság döntőjének második meccsén a hazai soproniak ötpontos különbséggel bizonyultak jobbnak a MiZo-Pécs gárdájánál. Az első kétnegyed a hazaiak előnyével zárult, ám szünet után a pécsiek a maguk javára fordították a találkozót. A záró tíz percben azonban a Sopron ismét átvette a vezetést, és megőrizte előnyét.
Mindkét csapat a legjobb összeállításában lépett pályára. A soproniak már a mérkőzés elején a kezükbe vették a játék irányítását, ám nem tudtak elhúzni ellenfelüktől. A pályán inkább a küzdelem dominált, a játékosok nem ismertek elveszett labdát. Ennek tudható be, hogy az első játékrészben mindössze 27 pont született. 15-12.

A Sopron a második tíz percben őrizte előnyét, de ebben a játékrészben is hűek maradtak az előzményekhez a csapatok, és most is mindössze 27 pontig jutottak. A hazaiak javítottak a hét közben látott borzalmas dobóstatisztikájukon, főleg Donkó volt elemében. A szünetre négypontos hazai előnnyel ment pihenőre a két legjobb magyar csapat. 29-25.

A pécsieknek csak a harmadik negyed 6. percében sikerült kiegyenlíteniük. Ez a felvonás egyértelműen a "Rátgéber-egyetem" hallgatóié volt. A negyed végén már egypontos pécsi vezetés volt látható a zsúfolásig megtelt soproni sportcsarnok óráján. 38-39

A záró tíz percben nem volt ember, aki megmondhatta volna, hogy kinek a sikerével ér véget a találkozó. Végig fej-fej mellett haladt a két együttes. A hajrában aztán a soproniak céloztak pontosabban, így a hazaiak nyertek egy igen pontszegény találkozón, ötpontnyi különbséggel.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1. A 3. mérkőzést szerdán 18 órakor rendezik Pécsen.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.