Női kosárdöntő: Folytassa Pécsen!

2001.05.20. 17:36
A női kosárlabda-bajnokság döntőjének második meccsén a hazai soproniak ötpontos különbséggel bizonyultak jobbnak a MiZo-Pécs gárdájánál. Az első kétnegyed a hazaiak előnyével zárult, ám szünet után a pécsiek a maguk javára fordították a találkozót. A záró tíz percben azonban a Sopron ismét átvette a vezetést, és megőrizte előnyét.
Mindkét csapat a legjobb összeállításában lépett pályára. A soproniak már a mérkőzés elején a kezükbe vették a játék irányítását, ám nem tudtak elhúzni ellenfelüktől. A pályán inkább a küzdelem dominált, a játékosok nem ismertek elveszett labdát. Ennek tudható be, hogy az első játékrészben mindössze 27 pont született. 15-12.

A Sopron a második tíz percben őrizte előnyét, de ebben a játékrészben is hűek maradtak az előzményekhez a csapatok, és most is mindössze 27 pontig jutottak. A hazaiak javítottak a hét közben látott borzalmas dobóstatisztikájukon, főleg Donkó volt elemében. A szünetre négypontos hazai előnnyel ment pihenőre a két legjobb magyar csapat. 29-25.

A pécsieknek csak a harmadik negyed 6. percében sikerült kiegyenlíteniük. Ez a felvonás egyértelműen a "Rátgéber-egyetem" hallgatóié volt. A negyed végén már egypontos pécsi vezetés volt látható a zsúfolásig megtelt soproni sportcsarnok óráján. 38-39

A záró tíz percben nem volt ember, aki megmondhatta volna, hogy kinek a sikerével ér véget a találkozó. Végig fej-fej mellett haladt a két együttes. A hajrában aztán a soproniak céloztak pontosabban, így a hazaiak nyertek egy igen pontszegény találkozón, ötpontnyi különbséggel.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1. A 3. mérkőzést szerdán 18 órakor rendezik Pécsen.