Judit
-2 °C
8 °C

A Kaposvár Pakson szerezte meg bajnoki címét

2001.05.24. 22:03
A férfi kosárlabda NB I. döntőjének hatodik mérkőzésén az Atomerőmű SE a Kaposvár együttesét fogadta. A vendégek egyik negyed végén sem álltak vezetésre, a végén mégis ők örülhettek. Egy perccel a vége előtt még az Atomerőmű vezetett innen fordított és Nunnery zsákolásával 79-75-re nyert a Kaposvár, a Magyar Kupa idei kiírásának győztese ellen, így 4-2-es összesítéssel hódította el a klub történetének első bajnoki címét.
Triplaparádéval kezdődött a meccs. Az első negyed közepéig fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a Madison és Davis vezérelte paksiak magasabb fokozatra kapcsoltak, és a játékrész végéig állva hagyták a vendégeket. A negyed vége előtt egy perccel már 19-9-re vezetett a Paks, a vendégek tetemes hátránya Rajkó tripláját követően tovább nőtt (24-12). A tetemesnek, tűnő paksi előnyt, a Halimics által vezérelt somogyiak a második negyedben igencsak lecsökkentették. Ebben közrejátszott az is, hogy az Atomerőmű négy és fél perc alatt mindössze két pontot dobott, a kaposvári tizenkettővel szemben (26-24), a 17. percre pedig már ki is egyenlítettek (29-29). Az első félidőben 35-33-mal mentek pihenőre a csapatok.

Fordulás után is gigászi küzdelem folyt a pályán, egyik együttes sem jutott jelentős előnyhöz jutni. Sokszor egymás hibáiból élve gyarapították pontjaikat a csapatok27. percben hárompontos fórba került a Kaposvár (47-50). A játékrész vége előtt egy perccel különleges intermezzo zavarta meg a találkozót. Földi Sándor nem bírja már elviselni a nézőtérről jövő cukkolást. A tréner a keze ügyében lévő széket akarja a szurkolókhoz vágni. Szerencsére ez nem sikerült, viszont a jelenet a Kaposvárt zavarja meg jobban, a záró szakasz előtt a Paks vezetett 58-53-ra.

A záró negyedben megugrott az Atomerőmű (66-58), de a mezőny legjobbja, Halimics és szerb társa Ivkovics vezérletével a Kaposvár egalizált (66-66). A találkozó vége előtt 39 másodperccel 75-74-es állásnál Gémes dobhatott két büntetőt, és nem hibázott (75-76). Az ellentámadásnál Mészáros hibázott, majd Halimics egy büntetőből növelte az előnyt (75-77). Ráadásként az utolsó pillanatokban Nunnery Madisontól elvette a labdát, majd rendeltetési helyére tette: bezsákolta (75-79). A Nunnery és Halimic irányította Kaposvár, őrületes végjátékban szerezte meg a bajnoki aranyat érő győzelmet, amely a somogyiak történetének első bajnoki címe.

Férfi kosárlabda NB I., döntő, hatodik mérkőzés
Atomerőmű SE-Kaposvár 75-79 (24-12, 11-21, 23-20, 17-26)
Paks, 1500 néző, v: Szamos, Hartyáni

Atomerőmű SE: Mészáros 5/3, Davis 19/6, Madison 27/6, Jurgilas, Czigler 4, csere: Rajkó 5, Fodor M. 6, Érsek 9/6

Kaposvári Klíma-Vill-Purina KK: Varga 3/3, Nunnery 22/6, Halimic 28/21, Filipovic 4, Ivkovic 18, csere: Simon, Gémes 2, Szőke 2, Bencze

A négy győzelemig tartó párharcot 4-2-re a Kaposvár nyerte meg.

Így látták az edzők
Földi Sándor, a Kaposvár vezetőedzője: "Szakmailag nem vállalkozom az értékelésre, köszönöm csapatomnak a nagyszerű sorozatot, és a sikeres befejezést. Nagyon örülök a bajnoki címnek, de gratulálok Fodor Péter kollégámnak remek csapatához, a két szurkolótábornak pedig a sportszerű buzdításhoz"

Fodor Péter, az Atomerőmű SE vezetőedzője: "Azért veszítettünk, mert nem használtuk ki az esélyeinket. A végjátékot a kevesebbet hibázó csapat nyerte meg. Nem a kifejezetten jobb, hanem a lehetőségeivel jobban élő csapat szerezte meg az aranyat. Köszönöm játékosaim munkáját, vezetőink és szurkolóink támogatását."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.