Ötödik mérkőzés dönt a női kosárlabda bajnokságról

2001.05.26. 21:57
A női kosárlabda bajnokság döntőjének negyedik összecsapásán a GYSEV-Ringa hazai pályán 58-53-ra verte a MiZo- Pécsi VSK csapatát. A soproniak főleg az első negyedben játszottak szenzációsan, amikor tizenkét pontos előnyre tettek szert. A három nyert mérkőzésig tartó összecsapás állsa kettő-kettő, az ötödik mérkőzésre Pécsett kerül sor.
Hajrájához érkezett a női kosárlabda bajnokság fináléja. A három nyert mérkőzésig tartó összecsapáson a harmadik mérkőzés után a pécsiek vezettek kettő egyre. Így Rátgéber László tanítványai azzal, a tudattal utaztak Sopronba, hogy ha nyernek, akkor övék a bajnoki cím.

A soproniak valósággal lerohanták a pécsieket, pillanatokon belül tíz pontos előnyre tettek szert. A GYSEV nem csak támadásban, hanem védekezésben is nagyszerűen teljesített, a PVSK az első kilenc percben mindössze két pontot dobott. Iványiék szemmel láthatóan fáradtan, koncentráció nélkül játszottak. A Ringa csapatából ezen az estén nem csak Balogh Judit remekelt, hanem a három pontos dobással kezdő Zirkova és Vilipic is. Az első felvonást a soproniak magabiztos, tizenkét pontos előnnyel zárták.

Edzői nyilatkozatok
Sterbenz László, a GYSEV-Ringa vezetőedzője:
- Hazai pályán eddig minden sikerült, szerdán végre Pécsett is szeretnénk otthon érezni magunkat. Remekül küzdöttünk, gratulálok a csapatomnak.
Rátgéber László, a MiZo-Pécsi VSK trénere:
- Ma is a jó védekezés dominált, az ötödik mérkőzésen bízom a pécsi közönségben. Az idén már 50 találkozón vagyunk túl, de a mindent eldöntő összecsapásra összeszedjük magunkat.

Rövid szünetben Rátgéber mester igencsak összekapta tanítványit, akik a folytatásban már a a valódi PVSK-t idézték. Csák és Vilutyte kosaraival folyamatosan zárkóztak fel, és a mérkőzés felénél már csak nyolc pont volt a hazaik előnye. A harmdik negyedbn már csak egy ponttá zsugorodott a Ringa vezetése, sőt, a MiZo Károlyi három pontosával kiegyenlített.

A pécsiek erejét felőrölte a felzárkózás, így törvényszerű volt, hogy a hazaiak jobban bírták a hajrát. Főleg az utolsó három percben dobott pontosabban a GYSEV, és végeredményben 58-53-ra nyertek. A három győzelemig tartó összecsapás állása így kettő-kettő, az ötödik mindent eldöntő találkozóra Pécsett kerül sor.

Női bajnoki döntő, 4. mérkőzés:
GYSEV-Ringa - MiZo-Pécsi VSK 58-53 (20-8, 6-10, 20-19, 12-16)
Sopron, 2200 néző, V: Harsányi, Hartyáni
GYSEV-Ringa: Balogh 19/6, Donkó, Zirkova 12/3, Vilipic 12, Kovacova 6, csere: Eördögh 7/3, Seres 2
MiZo-Pécsi VSK: Iványi 4, Csák 16/6, Tuvic 7, Vilutyte 19/6, Károlyi 3, csere: Béres 4, Pretreger, Keller
A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.