Gubacsi révén két magyar a második fordulóban

2001.05.29. 22:11
Kedden egy magyar teniszező lépett pályára a Roland Garroson. A selejtezőből érkező Gubacsi Zsófia (169.) 4:6, 2:5-ről fordított, s 7:5-ös második, illetve harmadik játszmával nyert a thaiföldi Tamarine Tanasugarn (29.) ellen. A tavalyi döntős svéd Magnus Norman búcsúja jelentette az egyetlen meglepetést a keddi program férfi versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon.
Gubacsi mérkőzéslabdáról fordított

A francia nyílt teniszbajnokság keddi napján csak a hölgyek versenyében voltunk érdekeltek. Ott viszont Gubacsi Zsófia révén sikernek örülhettünk. Gubacsi szerencsére átmentette a selejtezőből a formáját. Az ott aratott három győzelem után, ezúttal a thaiföldi Tamarine Tanasugarn ellen diadalmaskodott. A magyar hölgy az első játszmában 4:4-ig jól tartotta magát, majd a jobban összpontosító thaiföldi két játékot nyert, és ezzel lépelőnyhöz jutott.

A második szettben a világranglista 29. helyén álló ázsiai teniszező már 5:2-re vezetett, és mérkőzéslabdához is jutott, de Gubacsi (aki jelenleg a 169. a ranglistán) hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve fordított és megnyerte a játszmát. A döntő játszma szintén nagy csatát hozott, és ebben a magyar versenyző harcolta ki a győzelmet, ami továbbjutást ért. Gubacsi a második fordulóban a német Barbara Rittner ellen lép pályára.

Női egyes, 1. forduló:

Gubacsi Zsófia - Tanasugarn (thaiföldi) 4:6, 7:5, 7:5

Az egyébként elég foghíjas női mezőnyben (a rajt előtt visszalépett Davenport és Szeles), eddig egymást érték a meglepetések (már az első körben búcsúzott Venus Williams és Mauresmo) a keddi napon azonban a kiemeltek közül valamennyi esélyes továbbjutott. Martina Hingis például percek alatt intézte el párizsi bemutatkozó fellépését, és várhatja a következő kört, akár csak Capriati, Martinez, Sanchez-Vicario, vagy Testud.

Sampras szenvedett, de nyert

Pete Sampras
Megszületett a férfi torna eddigi legnagyobb meglepetése a férfi egyes 1. fordulójában a Roland Garroson. A spanyol David Sanchez két játszmás hátrányból fordított, s legyőzte a tavalyi döntős svéd Magnust Normant. A skandináv versenyző hamar két 6-4-es játszmával már-már behozhatatlannak tűnő előnyre tett szert. Ám a Párizsban először induló Sanchez kihasználta Norman 92 önhibával tarkított bizonytalanságát, a 3. szett bravúros megnyerése után már csak három játékot veszített, és kiharcolta a továbbjutást.

Ugyancsak szenvedett, de továbbjutott az egykori világelső, a 13-szoros Grand Slam-győztes, Párizsban viszont még sohasem diadalmaskodó Pete Sampras. A jelenleg a torna ötödik helyén kiemelt amerikai Sampras, három óra 12 perces küzdelem után, három meccslabdát hárítva jutott túl a világranglista 242. helyén jegyzett francia Cedric Kauffmannon. A 96 önhibát vétő tengerentúli klasszis az ötödik játszmában 3:5-ről fordított. Szintén a kiesés sorsára jutott az egykor szebb napokat látott ukrán Medvegyev is. Ugyanakkor az 1999-es győztes amerikai Andre Agassi, az 1998-ban bajnok spanyol Carlos Moya, s a tavaly US Opent nyerő orosz Marat Szafin is biztosan jutott tovább.