Kialakult a legjobb négy mezőnye Wimbledonban

2001.07.05. 08:38
A férfi egyes negyeddöntőit rendezték szerdán Wimbledonban az angol nyílt teniszbajnokságon. Az ausztrál Patrick Rafter három játszmában intézte el a svéd Enqvist-et, míg Ivanisevicsnek négy játszma szükségeltetett az orosz Szafin ellen a négy közé jutáshoz. Agassi és Henmann szintén négy játszmában került a négy közé.
Patrick Rafter
Patrick Rafter, aki a tavalyi versenyen is a döntőig menetelt - ám ott kikapott Samprastól - sorozatban harmadszor jutott a legjobb négy közé. Az ausztrál az első két játszmában magabiztosan játszott, és jutott előnyhöz. Ez azért is volt meglepő, mert Enqvist úgy jutott a legjobb nyolcig, hogy játszmát sem vesztett. A harmadik játszmában aztán magára talált a skandináv, de Rafter ekkor már megállíthatatlan volt. Így ha rövidítésben is - Enqvist három meccslabdát is hárított - de hozta a mérkőzést és jutott elsőként az elődöntőbe.

A második összecsapás jóval szorosabb meccset hozott. Az a Goran Ivanisevic, aki eddig már háromszor is döntőt játszhatott Wimbledonban - most azonban csak szabadkártyával indulhatott - közel két és fél órás küzdelemben jutott túl az orosz Marat Szafinon. Az Angliában egyébként roppant népszerű Goran ismét csúcsformában adogatott, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy összesen 30 ászt ütött. Az első játszmában mindkét játékos hozta az adogatását, így csak a rövidítésben dőlt el, a horvát javára.

A második szettben 5:5 -ig fej-fej mellett haladtak, ám ekkor Ivanisevic elnyerte ellenfele adogatását, majd hozta az övét, és máris 2-0-ra vezetett. A harmadik játszmában aztán a horvát kisebb hullámvölgybe került, így könnyedén hozta ezt a szettet Szafin. A negyedik játszma pedig szinte az első lekopírozása volt, így Ivanisevic jutott a legjobb négy közé.

A harmadik "párban" Andre Agassira, a francia Escud várt, de nem tudta feltartóztatni a világranglista második helyén álló kopasz amerikait. Az első játszmát még a gall nyerte rövidítésben, ám ezzel csak felbosszantotta Agassit. Már az első szettben is hárított három játszmalabdát, majd a folytatásban érvényesítette a papírformát. Igaz, hogy Escud a második játszmától kisebb sérüléssel bajlódott, de ennek ellenére egy pillanatig sem férhetett kétség Agassi győzelméhez.

A negyedik összecsapáson a hazaiak kedvence Henman szoros meccsen jutott a legjobb négy közé. A hatodik helyen kiemelt brit teniszező hasonló körülmények közepette került az elődöntőbe, mint Ivanisevics. Ő is két szettet nyert rövidítésben, és ő is a harmadikat veszítette el.

Férfi egyes, negyeddöntők:
Rafter (ausztrál, 3.)-Enqvist (svéd, 10.) 6:1, 6:3, 7:6
Ivanisevic (horvát)-Szafin (orosz, 4.) 7:6, 7:5, 3:6, 7:6
Agassi (amerikai, 2.)-Escude (francia, 24.) 6:7, 6:3, 6:4, 6:2
Henman (brit, 6.)-Federer (svájci, 15.) 7:5, 7:6, 2:6, 7:6

Az elődöntő párosítása:
Agassi - Rafter
Ivanisevic - Henman