A Törzsasztal vendége volt Schobert Norbert

2001.07.11. 19:06
Norbi, a közismert aerobik-edző mégsem megy bíróságra a Libresse-reklám miatt - derül ki hozzászólásaiból, amiben az olvasók kérdésére válaszolt május 7-én a fórumban. Az is kiderült, hogy nem támogatta őt Tasnádi Péter, hiába írta alá az országos rendőrfőkapitánynak címzett levelet. A kérdezők arra is választ kaptak, hogy milyen BMW-vel jár, és megvolt-e neki Fanny.
(Fürgeláb): - Arra lennék kíváncsi, hogy is volt ez a rendőr pálya?

- '90-ben szereltem fel járőrnek, '94-ben elvégeztem a főiskolát, '97-ig iskolán tanítottam, mint kiképzési tanszékvezető. Ez idő alatt végig aerobikoztam, és '97-ben leszereltem végleg, hogy teljeskörűen ennek a mozgásnak éljek. Nem szerette a rendőrség a tévés szerepléseket.

(kun105): - Tisztelt Schobert Norbert! Csak őszintén, minek kellett aláírni a Tasnádi-levelet? Csak nem támogatta Önt is a keresztpapus? Aztán nem kérte vissza a szponzori díjat?

- Sajnos, nem ismerem Tasnádi Pétert, így nem is támogatott. Tamás fia keresett meg a nyílt órám közepén. Azt mondta: hiányzik az édesapja, csak azt kérte, hogy írjam alá a tárgyalás kitűzésének kérelmét. Bűnösségéről nem foglaltam állást. Ezt egy tömeggyilkos fiának is megtenném, nem bántam meg. Az ártatlanság vélelméből következően mindenkinek joga van bírósági eljárásra.

(Csőmester): - Kedves Norbi! Mennyit akasztasz le egy fellépéssel? 100-150 ezret?

- Kétféleképpen lépek föl: vagy ingyen egy jó cél érdekében, vagy különböző meghívások esetén 200 ezer/alkalom. Hál' Isten, így is 15-20 fellépésem van havonta, többet nem is bírok.

(almanach): - Tisztelt Schobert úr! Azt hiszem mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a Norbi név Önnel társítható, s bárhogy is értelmezzük a későbbi felhasználás jogkövetkezményeit, meglátásom szerint mindenki számára egyértelmű, hogy adott esetben az adott nevet bármilyen célből alkalmazva az átlagember Önre asszociál. Kérdésem: miért nem gondolt a keresztnév - mint "márkajel" felhasználásának következményeire előbb?

- A Norbit nem lehet márkanévként védeni, hál' Isten, keresztnév. A PTK művésznévként védi az elsőként publikálót az adott szakmában.

(Fürgeláb): - Miből gondolod, hogy tömegek fognak járni a multiplexedbe 20 ezer forintos belépővel? A gazdagabb réteg megy teniszezni vagy fallabdázni, az elit megy golfozni. Te maximum a középosztály közepét és attól lefelé lévő embereket tudnád megszólítani. Nekik nem lesz pénzük egy ilyen belépőt kifizetni. Majd mennek az ingyentornádra, a multiplexed meg kongani fog az ürességtől. Úgy vélem, jó helyet akarsz csinálni, ezért sokkal alacsonyabban állapítanám meg az árakat. Mondjuk, egy diákjegy 4-5 ezer forint. Nagyon a felnőtt belépő sem lehet drágább, mert nem azok járnak hozzád, akik kifizetnék ezt a pénzt.

- Lesz 10, 15, 20 és 30 ezer forintos belépő is. Ötezer forintért nem lehet a Mammutba járni. Minden társadalmi réteg a vendégem. Az ingyentornáimon gyakran együtt tornázik a kollégista a milliárdossal. Nem szeretnék rétegember lenni, utálom a célcsoport kifejezést. Nem félek az ürességtől, még a kőművesek dolgoznak, de már eladtuk az összes bérletet. Napijegy nem lesz. Természetesen tartok tovább jótékony fellépéseket.

(MasikNorbi): - Hello! Létrehoztál valamit, amit keresnek az emberek, amire szükség volt, és aminek tulajdonképp "nemes" célja van. Ez jó, de talán nem csak az a lényeg, hogy mit csinálunk, az sem mellékes, hogy hogyan. Nem láttam ugyan a teljes filmszalagra rögzített életművedet, de az alapján, amit láttam, a kérdéseim:
- oké, nagyon jó nőkkel mutatod be a gyakorlatot, én is szívesen nézem őket, de az, ha egy gyakorlat bemutatása során csak izgő-mozgó női melleket látok, nem teszi könnyebben érthetővé a bemutatni kívánt mozgássort. Nem lehetne inkább a gyakorlatokra összpontosítani?
- a viccesnek szánt megjegyzésekbe nem lehetne némi humort és intelligenciát is csempészni? Egy másik Norbi, aki szintén aerobicozik.

- Volt régen egy szexmániás operatőröm, amit te írsz, azt más észrevette, megváltam tőle. Nem mindenkinek tetszhet a humorom, az intelligenciám szerintem nem kérdés. Sok sikert!

(steiner): - Hi Norbi! Nagyon ciki volt a Hősök tornáján, hogy majdnem összeölelkezett Schmuck Andor és Deutsch Tamás. Ez utóbbi ráadásul mindenhova nyilatkozott, hogy ő végig nyomja a félórát aztán a 2. percben elkezdett nyilatkozni. Ugye nem lesz ő a fővédnök megint? Mert ha igen, biz'Isten, nem megyek el újra...

- Hányok a politikától. Remélem, el fogsz jönni.

(ObudaFan_d): - Közismert, hogy Te meg a túlsúlyos emberek erőnlétével is csodát tudsz művelni, nem tudnál-e az előző riportalanynak, Bicskei Bertalannak valami tippet adni, hogy a magyar labdarúgók erőnléte is elfogadható legyen?

- Ha megfizetnének, feledzeném a sok léhűtőt.

(Georg): - Engem az érdekelne, hogy az az ezüst 3-as (talán 330-as) BMW Coupe, aminek a Széna tér közelében támaszkodtál, a tiéd-e? Ha nem, akkor szponzori támogatás? Köszi előre is, Gyuri.

- A 325-ös az enyém. Szponzortól csak pénzbeli támogatást szoktam elfogadni.

(axel42): - Láttam egyszer, hogy egy férfi egy plázában Bíró Ica kazetta előtt áll teljes extázisban, és simogatja. A te kazettáiddal is elő szokott fordulni, hogy a nők elborulnak tőle, vagy nekik is a nyálas verzió ugrik be rólad, mint a férfiaknak.

- Előfordul. Bízom benne, hogy nem ettől vagyok népszerű.

(cruel_hu): - Ahogy olvastam, elég sokat kaszálsz ezzel a duci-dologgal.Gondolom, még pár reklámban is fogsz szerepelni,vagy esetleg filmben (Hogyan váljunk aerobik-tanárrá és milliomossá egyszerre?) ... Egyébként szerintem sem ettől az ugrabugrától nőtt meg vékony kis karocskád... Nem az zavar,hogy rengeteg gubát kapsz érte, hanem, hogy nagyon sokan vannak még, akik élsportolók, nemzetközi sikereik is vannak, és töredékét kapják a te havi gázsidnak. Nem furcsa ez egy kicsit???

- Hiszel, amit akarsz. Fogyasszák le a háziasszonyokat az élsportolók! Én már tízezret dokumentáltam. Tizenegy külföldi országban veszik a kazettáimat, ez az én speciális élsportom. Engem a versenysport kis híján nyomorékká tett.

(laycsikirály): - Tényleg Norbi, milyen volt a Fannival vagy hogyishíjják külhonban, megvolt a kicsike?

- Nem volt meg a Fanny, láttam az előző paliját. Ettől elment a kedvem.

(Michael Ellis): - A perektől végül mindig elállsz. Azért van ez, mert az ügyvéded mondja, hogy ez butaság, és megnyerhetetlen, vagy azért, mert időközben magadtól belátod, hogy az? Vagy csak annyi, hogy a kívánt publicitás megvolt, lehet visszavonulót fújni?

- Annyira nem vagyok pénzéhes, hogy pereskedjek, de utálom, ha az én vitorlámmal más fogja a szelet. Publicitás egyébként is van elég.

Köszönöm a hozzászólásokat, jó volt így kötetlenül. Sok sikert mindenkinek! Elmentem elpusztítani a zsírjaitokat.