Sike József Európa-bajnok futócéllövésben

2001.08.04. 10:52
A futócéllövő Sike József a 30 plusz 30 lövéses számban aranyérmes lett a zágrábi sportlövő Európa-bajnokságon. Sike végig magabiztosan versenyzett az egész nap folyamán. A magyar csapatnak már nem volt ekkora szerencséje: egyetlen körrel elmaradva az oroszok mögött a második helyen végzett a Sike, Tasi, Keczeli hármas.
Sike József
A sydneyi olimpián igen csak leszerepelt futócéllövőnk, Sike József a zágrábi sportlövő Európa-bajnokságon bravúros teljesítménnyel aranyérmes lett a 30 plusz 30 lövéses számban. Sike - akinek már van olimpiai negyedik és ötödik helyezése is - a tavalyi ötkarikás játékokon jóval az előzetes várakozások alatt teljesített, és az első tízbe sem tudott bekerülni.

A várakozások azért is voltak nagyok vele szemben, mert a két olimpia között sorra nyerte a versenyeket, és számtalan Világ-kupa és Európa-bajnoki cím tulajdonosa. Sydneyben viszont elmaradt saját maga szintjétől is. Az egri fiatalember ebben a számban még soha nem nyert versenyt. Mint mondta, már reggel érezte, hogy valami "nagy dolog" van a levegőben.

A verseny folyamán lőtt egy nyolcast is, de ez sem zavarta meg, magabiztosan célzott. Az utolsó sorozatnál - amikor már tudta, hogy az élen áll - nagyon ideges lett Sike, de úrrá tudott lenni a feszültségen, és megőrizte előnyét. A csapat már nem járt ekkora sikerrel, ugyanis mindössze egyetlen körrel elmaradva, az orosz együttes mögött a második helyen végzett a Sike, Tasi, Keczeli összetételű trió.

Eredmények:
futócél, 30 plusz 30 lövés:

1. Sike József 593 kör
2. Janus (Csehország) 591
3. Bergström (Svédország) 591

csapat:
1. Oroszország 1762
2. Magyarország (Sike, Tasi, Keczeli) 1761
3. Csehország 1757