Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Sike József Európa-bajnok futócéllövésben

2001.08.04. 10:52
A futócéllövő Sike József a 30 plusz 30 lövéses számban aranyérmes lett a zágrábi sportlövő Európa-bajnokságon. Sike végig magabiztosan versenyzett az egész nap folyamán. A magyar csapatnak már nem volt ekkora szerencséje: egyetlen körrel elmaradva az oroszok mögött a második helyen végzett a Sike, Tasi, Keczeli hármas.
Sike József
A sydneyi olimpián igen csak leszerepelt futócéllövőnk, Sike József a zágrábi sportlövő Európa-bajnokságon bravúros teljesítménnyel aranyérmes lett a 30 plusz 30 lövéses számban. Sike - akinek már van olimpiai negyedik és ötödik helyezése is - a tavalyi ötkarikás játékokon jóval az előzetes várakozások alatt teljesített, és az első tízbe sem tudott bekerülni.

A várakozások azért is voltak nagyok vele szemben, mert a két olimpia között sorra nyerte a versenyeket, és számtalan Világ-kupa és Európa-bajnoki cím tulajdonosa. Sydneyben viszont elmaradt saját maga szintjétől is. Az egri fiatalember ebben a számban még soha nem nyert versenyt. Mint mondta, már reggel érezte, hogy valami "nagy dolog" van a levegőben.

A verseny folyamán lőtt egy nyolcast is, de ez sem zavarta meg, magabiztosan célzott. Az utolsó sorozatnál - amikor már tudta, hogy az élen áll - nagyon ideges lett Sike, de úrrá tudott lenni a feszültségen, és megőrizte előnyét. A csapat már nem járt ekkora sikerrel, ugyanis mindössze egyetlen körrel elmaradva, az orosz együttes mögött a második helyen végzett a Sike, Tasi, Keczeli összetételű trió.

Eredmények:
futócél, 30 plusz 30 lövés:

1. Sike József 593 kör
2. Janus (Csehország) 591
3. Bergström (Svédország) 591

csapat:
1. Oroszország 1762
2. Magyarország (Sike, Tasi, Keczeli) 1761
3. Csehország 1757

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.