Hétvégén rajtol a 9. Porsche Pirelli Szuperkupa

2001.08.16. 15:59
A Forma-1-es Magyar Nagydíj betétversenyeként már 9. alkalommal rendezik meg a Porsche Pirelli Szuperkupát. A cég sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a verseny igazgatója miért is szereti a magyar versenyt, valamint a gyártó cég által felajánlott két VIP pilóta személye is. Szórád József pedig örömének adott hangot, miszerint a magyar sofőrök sokat fejlődtek az elmúlt években.
Örülünk, hogy idén is folytathatjuk azt a hagyományt, mi szerint egy magyar versenyzőnek lehetőséget adhatunk, hogy kipróbálja az autókat - kezdte tájékoztatóját Szórád József, a Porsche -Hungária elnök-vezérigazgatója azon a tájékoztatón, melyet a 9. alkalommal megrendezésre kerülő Porsche Pirelli Szuperkupa apropóján tartottak a cég, Fáy utcai székházában.

Szórád örömmel számolt be arról, hogy az elmúlt tíz év során kicserélődött hazánk autóparkja - ehhez cége is jelentősen hozzájárult, évi 20 Porsche eladásával - ami azt jelenti, hogy a magyar sofőrök is jobbak lettek, amit személy szerint is tapasztal az utakon.

Uwe Brettel, a verseny felelős igazgatója örül, hogy újra hazánkban van, hiszen a magyar verseny sokkal nyugodtabb körülmények között zajlik, mint a hockenheimi. A Hungaroring a jelentős beruházásoknak hála sokat javult, ám így is a vezetők számára nehéz, és igen komoly erőfeszítést jelent végigmenni rajta.

Az igazgató elmondta, miszerint a 11 állomást számláló sorozat az európai Forma-1-es futamok betét futama, de a záró viadalra Indianapolisban kerül sor. A magyarországi futamon 9 csapat, összesen 24 autója vesz részt. A verseny keretén belül az UPC-vel karöltve rendezik meg a fiatal tehetségek (18-22 évesek) viadalát is, amelyen hazánkat a 21 éves Rácz István képviseli.

A verseny jelenlegi állása
Az eddig lezajlott hét verseny után a pontversenyben a német Jörg Bergemeister vezet 99 ponttal honfitársa, Marco Werner (95) előtt, míg a dobogó harmadik fokán jelenleg a monacói Stéphane Ortelli található

Minden versenyen a szervezők vendégeként, két úgynevezett VIP pilóta is lehetőséget kap, hogy kipróbálja versenyzés közben a Porschékat. Ez a rendkívüli lehetőség idén Zengő Zoltán túraversenyzőnek és Achim Peitzmeier újságírónak adatik meg.

Az egyes sorszámú magyar versenyző 94 óta versenyez, és egy rendkívüli lehetőségnek érzi, hogy most ezzel az autóval is kipróbálhatja magát. Úgy érzi ezt az ajándékot kapta, a szombaton negyedik születésnapját ünneplő kislányától. Igyekszik tisztességesen helyt állni, és nem "összehajtogatni" az autót.

A kettes autó pilótája autós-újságíró és úgy gondolja, egy izgalmas hétvége elé néz. Nagy tervei vannak a versennyel kapcsolatban, melyek abban nyilvánulnak meg, hogy szeretné nem tönkretenni az autót, örülne, ha végig tudna menni, és ha nem a legutolsóként ér a célba, már nagyon boldog lesz.