Árpád
-1 °C
9 °C

Sanchez-Vicárióval kezd Mandula az US Openen

2001.08.22. 20:24
Az utóbbi idők legnagyobb sikerét érte el a magyar tenisz azzal, hogy négy magyar hölgy is az amerikai nyílt teniszbajnokság főtáblájára verekedte magát. Közülük a legnehezebb ellenfelet a legjobb magyarként jegyzett Mandula Petra kapta, ő ugyanis a hét évvel ezelőtti győztes spanyol Sanchez Vicárióval mérkőzik az első körben. Kuti Kis az ugyancsak spanyol Leon Garciával találkozik, Gubacsi a holland Oremans-szal, míg Kapros ellenfele a selejtezőből kerül ki.
Miután Mandula Petra a legjobb nyolc közé jutott a Roland Garroson, egyáltalán nem meglepő, hogy rövid idő alatt ő lett a legjegyzettebb magyar teniszező. A világranglista 62. helyén áll jelenleg, ám az amerikai nyílt teniszbajnokságon nem lesz könnyű dolga, ha tovább akar jutni.

Az egykori világelső már nem a régi

Mandula Petra
Ellenfele ugyanis a spanyol Arantxa Sanchez-Vicário lesz, a hét évvel ezelőtti győztes, és akivel ebben az évben - salakon - egyszer már megmérkőzött. Akkor egyébként vereséget szenvedett. Igaz, az esőszünet a lehető legjobbkor jött a spanyol hölgynek, mert vesztésre állt. A másnapi folytatásban azonban nagyon összekapta magát a pillanatnyilag huszonegyedik helyen rangsorolt egykori világelső, és nyert Petra ellen. Talán most sikerülhet a bravúr Mandulának, bár kétségkívül nem ő az esélyes.

Kuti Kis Rita - 72. a világranglistán - is spanyollal mérkőzik az első fordulóban, és remélhetőleg megszakad Rita rossz sorozata, mert általánosságban elmondható róla, hogy az idény második fele rosszabbul sikerül neki, mint az első. Leon Garcia nem tartozik a verhetetlen ellenfelek kategóriájába, de azért jó lesz vigyázni vele. Jelenleg 53. a világon, de egy időben az első harmincnak is tagja volt. Az utóbbi időben a kisebb tornák fináléiban is érdekelt volt. Igaz, salakon.

Tavaly Mandula is Kuti Kis is az első körben elbúcsúzott

Gubacsi Zsófia (92.) azzal a holland Oremans-szal (74.) csatázik - a holland is tagja volt korábban a harmincas elitnek -, aki nagyszerű adogató hírében áll, és ezen a felületen bizony alighanem érvényesülni is fog az akarata. (A holland is és Leon Garcia is eljutott már az US Openen a harmadik fordulóig.) Ám Gubacsi annak ellenére, hogy salakon jobb, ezúttal is meglepetést okozhat. Az ebben az évben elképesztő fejlődésen túlment Kapros Anikó (105.) volt a mieink közül a legsikeresebb, hiszen a selejtezőből kap ellenfelet.

Pillanatnyilag arról még nem érdemes beszélni, hogy lányaink a második fordulóban kivel találkoznak, az azonban szinte bizonyos, hogy egymással csak akkor, ha nagyon előre jutnak, ugyanis mind a négyen különböző ágon vannak. Mi már viszont azzal is elégedettek lennénk, ha meccset nyernének, mert tavaly Mandula és Kuti Kis is - ő tavalyelőtt is - rögtön az elején elbúcsúzott.

Kuerten a cseh Vacekkel kezd

Az ászok közül egyébként a világelső Hingis a jóformán ismeretlen Laura Granville-lel méri össze erejét, a második Capriati a selejtezőből kap ellenfelet. A tavalyi bajnok Venus Williams-re ugyancsak selejtezőből felkerült ellenfél vár.

A férfiaknál a világelső brazil Kuerten a cseh Vacekkel találkozik, André Agassi a selejtezőből kap ellenfelet. A címvédő, mostanában korántsem jeleskedő orosz Marat Szafin ugyancsak a "kvali" legjobbjával mérkőzik.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.