Aktfotóikkal reklámozzák magukat a litván kosaras hölgyek

2001.09.11. 14:48
A litván női kosárlabda-válogatott három tagjának meztelen fényképét közölte az ország legnépszerűbb magazinja, a Krepsinis. A játékosok azért vállalkoztak a szokatlan címlap elkészítéséhez, hogy ezzel is népszerűsítsék az Európa-bajnokságra készülő válogatottat. Az ország katolikus része ellenérzéssel fogadta a meglepő "önreklámot".
A litván női kosárlabda-válogatott tagjai szokatlan formában népszerűsítik együttesüket. A franciaországi kosárlabda Európa-bajnokságra készülő nemzeti együttes három tagjának meztelen fotóját közölte a címlapján a balti ország legolvasottabb magazinja, a Krepsinis.

A pénteken kezdődő kontinensviadalon a magyarokkal azonos csoportban szereplő, és akár a végső diadalra is esélyes gárda játékosai azt szeretnék elérni látványos akciójukkal, hogy minél többen nézzék a mérkőzéseiket (is). Bevallott céljuk szerint akár a közvélemény sokkolása árán is, de a figyelem központjába kívánnak kerülni.

"Ebben az országban ilyen még úgysem volt. Sokkoltuk a közvéleményt. Bízunk benne, hogy az eddiginél jóval több ember érdeklődésének középpontjába tudjuk állítani a női kosárlabdát" - állították egyhangúlag.

Sokan azonban "lépéshibának" tartják a meglepő magazinborítót. Litvánia lakosságának jelentős része katolikus beállítottságú, és ők nem örültek az ilyen jellegű figyelemfelhívásnak. Véleményük szerint a sportolóknak tartózkodniuk kellene népszerűségük növelése érdekében tett ilyen (és hasonló) akcióktól.