Jordan kilencven percre visszatért az interneten

2001.09.18. 17:18
Az NBA-ben szereplő Washington Wizards kosárlabdacsapatának honlapján a játékosok névsorában másfél óráig megtalálható volt az egyesületben tulajdonrésszel rendelkező, hatszoros NBA-győztes Michael Jordan neve is. Az egyesület szóvivője az esetet sajnálatos tévedésként értékelte.
Michael Jordan kilencven perc erejéig ismét NBA-játékos volt. Legalábbis Washington Wizards internetes honlapja szerint, melyen a játékosok névsorában mintegy másfél óráig szerepelt az egykori klasszis, aki a Chicago Bulls csapatával hatszor is megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságot. Amikor az oldal szerkesztői észleleték a tévedést, kivették a játékos nevét az összeállításból.

"Sajnálatos hiba történt, a munkatársaim előkészítették Michael adatlapját, hogy amikor bejelenti visszatérését, azonnal fel lehessen tenni az oldalra. Valaki a mentés után nem figyelt oda és rossz gombot nyomott meg, nagyon sajnáljuk a történteket" - mondta Tim Frank szóvivő.

"Air Jordan" újbóli pályára lépése NBA-ben már hónapok óta visszatérő témája az újságoknak. A kétszeres olimpiai bajnok azonban nem Chicagóba tér(ne) vissza, hanem a részben tulajdonába került Washington Wizardsba. Márciusban már a Washington Post is címlapján hozta a hírt, mely szerint Jordan edzésbe állt, és valószínűleg szerepelni is fog a fővárosi kosárlabdacsapatban. Az 1999-ben másodszor is visszavonult játékos a hírek szerint napi hatórás tréningeken vett részt, de bordatörése miatt hathetes kényszerpihenőt kellett tartania.

Legutoljára szeptember közepén, chicagói sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy "képesnek érzi magát még néhány évi játékra". A végleges döntésre azonban még akkor sem szánta el magát, tíz nap haladékot még fenntartott magának. A New Yorkot és a Washingtont ért terrortámadás miatt azonban elhalasztotta sajtótájékoztatóját, amelyen bejelentette volna a nagy hírt. Mivel Jordan visszatérése már hónapok óta húzódik, sokan inkább egy jól felépített reklámkampánynak tartják az egész esetet, melynek a célja csupán annyi, hogy egy meglehetősen közepes NBA-csapatnak egy kis népszerűséget szerezzen tulajdonosa.