Már az elődöntők következnek a Davis Kupában

2001.09.20. 06:17
Péntektől vasárnapig már az elődöntőket rendezik a tenisz Davis Kupában. A legjobb négy közé három olyan csapat (svéd, ausztrál, francia) kvalifikálta magát, mely a végső győzelemre is esélyes, míg a hollandok szereplése meglepetés.
Patrick Rafter
Sydneyben, a világ legerősebb válogatottjának tartott - és eddig 27 DK-győzelemmel büszkélkedő - ausztrálok fogadják a svédeket. A másfél héttel ezelőtti US Open győztes Lleyton Hewittal és Patrick Rafterrel felálló hazaiakat, valóban nehéz lesz megállítani fanatikus szurkolóik előtt.

John Fitzgerald a hazaiak szövetségi kapitánya is tisztában van együttese játéktudásával, és úgy érzi, a túlzott magabiztosság lehet a legnagyobb ellenfelük. Ebben bíznak az eddigi hét végső sikert számláló svédek is, akik a sydneyi kemény borítású pályán az esélytelenek nyugalmával készülnek az összecsapásra. A két együttes utolsó összecsapásán - Svédországban - még 1992-ben a hazaiak nyertek 5-0-ra.

A Davis Kupa elődöntőkre nevezett csapatok
Sydney, Ausztrália - Svédország

Ausztrália:
Lleyton Hewitt
Patrick Rafter
Wayne Arthurs
Todd Woodbridge

Svédország:
Jonas Björkman
Thomas Enqvist
Thomas Johansson
Magnus Larsson

A hollandok példátlan sikert könyvelhetnek el már így is, hiszen eddig még az elődöntőig sem sikerült eljutniuk. A tulipánosok nagy szerencséje, hogy az elmúlt két találkozójukat - a nyolcad-, illetve a negyeddöntőben Spanyolország illetve Németország ellen - is hazai környezetben játszhatták, így ezúttal is bíznak a remek folytatásban.

A franciák pedig abban bíznak, hogy folytatódik a két válogatott eddigi tendenciája, ugyanis eddigi hét találkozásukból mindannyit megnyerték a gallok. Guy Forget francia kapitány szerint eddigi nyolc DK-sikerrel büszkélkedő csapata képes a bravúrra, és kitudja harcolni, a döntőbe kerülést Rotterdamban is.

A Davis Kupa elődöntőkre nevezett csapatok
Rotterdam: Hollandia - Franciaország

Hollandia:
Sjeng Schalken
Jan Siemerink
Raemon Sluiter
Paul Haarhuis

Franciaország:
Sébastien Grosjean
Arnaud Clément
Fabrice Santore
Nicolas Escudé