Jordan két évre a Wizardshoz szerződik

2001.09.26. 00:13
Michael Jordan kétéves szerződést köt az NBA-ben szereplő Washington Wizards kosárlabda csapatával. A szerződés aláírásával biztossá válik a hatszoros NBA-bajnok kosárlabdázó visszatérése a pályára. Visszatérését már csak az akadályozhatta volna meg, hogy egyben tulajdonosa is a fővárosi egyesületnek, és ez a liga szabályaival szöges ellentétben áll. Ez az akadály is elhárult, ugyanis a tízszázalékos tulajdonrészt a többségi tulajdonos, Ted Leonsis cége megvásárolta. Így már semmi akadálya sincs annak, hogy a napokban a csapathoz szerződött Dávid Kornéllal egy csapatban szerepeljen a kétszeres olimpiai bajnok.
Michael Jordan visszatéréséről szóló "folytatásos teleregény" az utolsó részeihez érkezett. A fénykorában, a Chicago Bulls-szal hat észak-amerikai profiliga elsőséget begyűjtő kosaras kétéves szerződést köt a Washigton Wizards gárdájával. Ezzel eldőlt, hogy minden idők legnagyobb kosárlabda-játékosának tartott "Air Jordan" nemm egykori klubjában, a Chicago Bullsban, hanem- mint korábban ismertté vált- a fővárosi gárda színeiben folytatja pályafutását. Elvileg így minden akadály elhárult, hogy Jordan egy csapatban szerepeljen Dávid Kornéllal, aki egyéves, nem garantált kontraktust kapott az egyesülettől.

A kétszeres olimpiai bajnok játékos jelenleg az együttes szakmai igazgatója is, de már nem kisebbségi tulajdonos, mivel az NBA-szabályainak megfelelően az október 30-i rajtra el kellett adnia részvényeit. Jordan tízszázalékos csomagját végül a főrészvényes Ted Leonsis cége vásárolta meg. Hasonló eset játszódott le a profi jégkorongligában (NHL) is, de ott a vezetők a pittsburgh-i Mario Lemieux tavaly decemberi visszatérésekor eltekintettek a szabály alkalmazásától.

A világ leggazdagabb élsportolójának számító szupersztár 1993. október 6-án egyszer már abbahagyta a kosárlabdát, mert úgy érezte, hogy nem képes megfelelni az NBA követelményeinek. Ezt követően a Chicago White Sox baseballcsapatában játszott, majd 1995. március 18-án tért vissza a Chicago Bullshoz. A 38 esztendős zseni utoljára az 1998-as döntőben lépett pályára, majd a tulajdonosok és kosarasok közötti bérvita miatti bajnoki kényszerszünet alatt, 1999. január 13-án, jelentette be visszavonulását. -