Csütörtök este ismét pályára lép Jordan

2001.10.11. 14:44
Az eredeti tervekkel szemben mégis szerepel az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) felkészülési mérkőzésein Michael Jordan. A hatszoros NBA-győztes játékos a Washington Wizards színeiben csütörtök este, a Detroit Pistons otthonában játszik először 1999-es visszavonulása óta. A kétszeres olimpiai bajnok kosaras egyelőre még csak pár negyedet vállal mérkőzésenként.
Október harmincadikán - vagyis az NBA hivatalos nyitányán kívánt visszatérni kétéves szünet után Michael Jordan. A legfrissebb hírek szerint azonban meggondolta magát a játékos, és már a felkészülési mérkőzéseken pályára lép. Az első találkozóra csütörtök este (európai idő szerint péntek hajnalban) kerül sor Detroitba, a helyi Pistons otthonában. Két nappal később, szombaton a Miami Heathez látogat a Washigton Wizards.

A minden idők legjobb kosárlabdázójának tartott, hatszoros NBA-győztes a visszatérését övező hatalmas érdeklődés miatt döntött a korábbi időpont mellett. "Detroitban 19 ezer belépő kelt el, Miamiban pedig alig ezer maradt a pénztárakban. Nem szeretnék csalódást okozni a rajongóknak"- nyilatkozta Jordan. A 38 éves bedobó saját bevallása szerint lelkileg még nem hangolódott rá az idényre, ezért kezdetben csak pár negyedet vállal.

Jordan legutóbb 1999. január 13-án szerepelt NBA-mérkőzésen, akkor a Chicago Bulls csapatát vezényelte győzelemre. A siker után jelentette be végleges visszavonulást, majd tulajdonrészt szerzett a Washington Wizards együttesében. Visszatéréséről szóló híreket sokáig mindössze propagandafogásnak tulajdonították, Jordan azonban komolyan gondolta pályra lépését, és ennek érdekében még tulajdoni részétől is megvált. Mivel a fővárosi gárda időközben leigazolta a Dávid Kornélt, így ha "minden rendben megy", akkor egy csapatban szerepelhet a magyar játékos Jordannel.